to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 23.08.2018

Κοινωνία

Στο πλευρό των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων της Ρόδου η Ο.Σ.Μ.Ε.

Στηρίζει τη διεκδίκηση του θεμελιώδους δικαιώματος σύναψης Συλλογικής Σύμβασης για αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας θα επιχειρηθεί


Με σημερινή της ανακοίνωση, η  Ομοσπονδία  Συνδικάτων Μεταφορών  Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε)  χαιρετίζει  τον αγώνα και  τις απεργιακές κινητοποιήσεις  των εργαζόμενων – οδηγών  Τουριστικών Λεωφορείων στο νησί της Ρόδου (σ.σ.: εδώ το σχετικό δημοσίευμα του Left.gr).

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Θεμιστοκλής Αμπλάς, θα λάβει μέρος στην συμφιλιωτική σύσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας στη Ρόδο, υπό τον Ανδ. Νεφελούδη, σύσκεψη στην οποία θα επιχειρηθεί να αμβλυνθούν οι διαφορές των εργαζομένων με την εργοδοσία και να επιτευχθεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως διεκδικούν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων.

Όπως αναφέρει η Ο.Σ.Μ.Ε., στέκεται  αλληλέγγυα,  εκφράζει την  αμέριστη συμπαράστασή  της και στηρίζει τις αποφάσεις  της Διοίκησης και των εργαζομένων  της δύναμης του Σωματείου μέλους της  με την επωνυμία «Σωματείο Οδηγών Τουριστικών  Λεωφορείων Ρόδου ‘Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ’».

Όπως σημειώνει αναλυτικά:

«Στηρίζει  τον αγώνα  της διεκδίκησης  του αυτονόητου θεμελιώδους  δικαιώματος σύναψης Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας για αξιοπρεπείς  όρους αμοιβής και ανθρώπινες συνθήκες  εργασίας.

Καταγγέλλει  την  αδιαφορία,  την αδιαλλαξία,  την σκοπιμότητα και  την δια της κωλυσιεργίας  αποχή από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης  των αντίστοιχων εργοδοτικών οργανώσεων.

Καταγγέλλει  τις  απαράδεκτες – εξοντωτικές  συνθήκες εργασίας, τον εξαναγκασμό  και την επιβολή εξαντλητικών ωραρίων  οδήγησης στους εργαζόμενους πολύ πέραν  των νόμιμων χρονικών ορίων εργασίας χωρίς  ανάπαυση.

Καταγγέλλει  και καταδικάζει  την  συνήθη,  προσφιλή και    απαράδεκτη πρακτική  της εργοδοσίας, στην κατεύθυνση  της ποινικοποίησης του αγώνα, της  διεκδίκησης, της συνδικαλιστικής δράσης  και του εκφοβισμού των εργαζομένων – απεργών.

Καλεί  τους  εργαζόμενους  οδηγούς τουριστικών  λεωφορείων Ρόδου, καθώς  και όλους τους εργαζόμενους  των σωματείων μελών της στην  περιοχή για συσπείρωση και καθολική  στήριξη του αγώνα των απεργών συναδέλφων  μας».

«Η  Ομοσπονδία  είναι στο πλευρό  σας. Η  ασυδοσία  δεν θα περάσει. Η αυθαιρεσία θα ηττηθεί. Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», το μήνυμα της Ομοσπονδίας προς τους εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία της Ρόδου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)