to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 11.12.2017

Κοινωνία

Στο Πειθαρχικό της Βουλής προς απόλυση ο χρυσαυγίτης χούλιγκαν Ανδρόνικος Σίμος

Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εν ενεργεία μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή, ο Ανδρόνικος Σίμος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο του Μετς - Ανάμεσα στους συλληφθέντες και 34χρονος που είχε συλληφθεί και ταυτοποιηθεί ως ένας απ' τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία του «Έθνους» και της 24Media στις 22 Οκτωβρίου


(φωτογραφία από jailgoldendawn: Ο χρυσαυγίτης χούλιγκαν Ανδρόνικος Σίμος εξέρχεται του Προεδρικού Μεγάρου τον Μάιο του 2012, με τα στελέχη της δικαζόμενης εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο).

***************

Με το ερώτημα της απόλυσης παραπέμπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, εν ενεργεία μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή, Ανδρόνικος Σίμος, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο του Μετς.

Ο χρυσαυγίτης κατηγορείται για επτά αδικήματα, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των αδικημάτων αυτών.

Aναμένεται να ακολουθηθεί διαδικασία ανάλογη με εκείνη που είχε ακολουθηθεί στην περίπτωση του Χρήστου Ζέρβα, μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Υπενθυμίζουμε πως το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη λήξη του αγώνα της Volley League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Εθνικό Πειραιά, ομάδα ατόμων επιτέθηκαν σε οπαδούς που έβγαιναν από το γήπεδο

Ακολούθησε ένταση, οι επιτιθέμενοι έβαλαν φωτιά σε επτά μηχανάκια και προκάλεσαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα αμάξια. Αρχικά έγιναν 11 προσαγωγές 9 από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

(πηγή: Κατερίνα Κανάκη / Στο Κόκκινο)

Δείτε το ΦΕΚ βάσει του οποίου εργάζεται ο Ανδρόνικος Σίμος στη Βουλή:

Σύμφωνα με το news247, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο 37χρονος Σίμος Ανδρόνικος ανήκει στην ομάδα των χούλιγκαν που επιτέθηκαν σε οπαδούς του Παναθηναϊκού, μετά τον αγώνα βόλεϊ με τον Εθνικό Πειραιώς στο κλειστό γήπεδο του Μετς. Ο 37χρονος έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σε αρκετές φωτογραφίες εμφανίζεται να συνοδεύει τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Είναι επίσης μέλος του συνδέσμου Ολυμπιακού στο Παγκράτι.

Ο 37χρονος κατηγορείται για τα επεισόδια αλλά και για επίθεση σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τον οποίο έριξε κάτω μαζί με τη μοτοσικλέτα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Μεταξύ των εννιά συλληφθέντων είναι και ένας 34χρονος που είχε συλληφθεί και ταυτοποιηθεί ως ένας απ' τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία του «Έθνους» και της 24Media στις 22 Οκτωβρίου.

Οι δυο τους φέρονται να είχαν πολύ ενεργό ρόλο στα προχθεσινά επεισόδια στο Μετς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)