to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:47 | 06.04.2017

Κοινωνία

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής ο χρυσαυγίτης Ζέρβας - Απόλυσή του φέρεται να υπέγραψε ο Μιχαλολιάκος

Παραπέμπεται από τον πρόεδρο, Ν. Βούτση


Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής, παραπέμπεται από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Χρήστος Ζέρβας, μετακλητός υπάλληλος στον γραμματέα της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή στην περιοχή Ελληνορώσων. Η πειθαρχική ποινή, που προβλέπεται για την περίπτωση του εν λόγω μετακλητού, μπορεί να είναι και η οριστική παύση.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής, με επιστολή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο επικαλείται το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το οποίο διαβιβάστηκε και στη Βουλή, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Χρήστου Ζέρβα για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

 

«Επειδή εκτιμώ ότι η διαλαμβανόμενες στην προαναφερόμενη ανακοίνωση της αντεισαγγελέως προς τη Βουλή των Ελλήνων, αξιόποινες πράξεις, τις οποίες φέρεται να τέλεσε ο εν λόγω μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, δηλαδή της ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία (ορθότερος νομικός χαρακτηρισμός: βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης) στοιχειοθετούν αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο, συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει: «Επειδή κρίνω ότι το πειθαρχικό παράπτωμα, που αποδίδεται στον προαναφερόμενο υπάλληλο, δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή ανώτερη της αρμοδιότητας του προέδρου της Βουλής, παραπέμπω ενώπιόν σας την παρούσα υπόθεση για την άσκηση της προσήκουσας πειθαρχικής διαδικασίας».

Την απόλυση του Χρήστου Ζέρβα φέρεται να υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Παρά την πράξη απόλυσης που υπέγραψε ωστόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής συνεχίζει να αποτελεί μια ανεξάρτητη διαδικασία, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, η οποία επισημαίνει ότι ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει ακόμη και την επιβολή του μέτρου της αναδρομικής επιστροφής μισθών. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο γγ της Χρυσής Αυγής φαίνεται να υπέγραψε με χθεσινή ημερομηνία αλλά με σημερινό αριθμό πρωτοκόλλου την πράξη απόλυσης του Χρήστου Ζέρβα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)