to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η νομιμότητα της σφαγής ζώων χωρίς αναισθησία

Αναβλήθηκε η σφαγή των ζώων που επρόκειτο να θανατωθούν με τη μέθοδο κοσέρ σε σφαγείο του Κοκκινοχώματος Καβάλας, ύστερα από τις αντιδράσεις φιλοζωικών και χορτοφαγικών συλλογικοτήτων, καθώς και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.


Tο πρωί της Τρίτης, η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κατέθεσε καταγγελία στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και την Εισαγγελία Καβάλας, στην οποία υποστηρίζει ότι το εν λόγω σφαγείο δεν διαθέτει μηχανισμούς πλήρους ακινητοποίησης του ζώου πριν τη σφαγή, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στο μεταξύ, από τις 7:30 το πρωί συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες έξω από το σφαγείο για να διαμαρτυρηθούν. Πριν από αυτούς, είχε φτάσει αστυνομική δύναμη προς αποφυγή… επεισοδίων.

Τελικώς, ύστερα από τεσσάρων ωρών αναμονής για το αν θα επιτρέψει η Εισαγγελία στην Κτηνιατρική Υπηρεσία να δώσει άδεια και να παραστεί στη σφαγή, στις 12 το μεσημέρι  υπάλληλος της Κτηνιατρικής ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ότι η σφαγή αναβάλλεται κι ότι επί του θέματος θα αποφανθεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σημειώνεται, ότι η παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου, δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία. Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθησία του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

Βίντεο από την οργάνωση PETA για το Κοσέρ - Προσοχή σκληρές εικόνες

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)