to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 19.09.2017

Κοινωνία

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και πάλι η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τη δικογραφία ανέλαβε νέος ανακριτής - Δεν αποκλείεται να ασκηθούν νέες διώξεις στους φοιτητές που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη


Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης ξαναμπαίνει η πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» την περασμένη Παρασκευή τη δικογραφία ανέλαβε νέος ανακριτής. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η δικογραφία αλλάζει χέρια.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, στην εφημερίδα, δεν αποκλείει το γεγονός να ασκηθούν νέες διώξεις στους φοιτητές που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη.

«Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο και δεν έχουν διαλευκανθεί όλες οι πτυχές της. Εκτίμησή μου είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις και για άλλα αδικήματα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά ως τώρα. Μιλάμε για μια τεράστια δικογραφία. Υπάρχουν σημεία στη δικογραφία που μπορεί να οδηγήσουν την κύρια ανάκριση και προς άλλες κατευθύνσεις», δήλωσε ο Δ. Μπούκας.

Ο νέος ανακριτής που ανάλαβε την υπόθεση καλείται να διαβάσει από την αρχή την ογκωδέστατη δικογραφία και να ρίξει φως στα σημεία που έχουν μείνει ανεξερεύνητα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία είναι μεν ενιαία, όμως στην ουσία διακρίνεται σε δύο μέρη με το πρώτο να αφορά τον εκφοβισμό του φοιτητή, για τον οποίο κατηγορούνται επτά συνφοιτητές του και το δεύτερο αφορά στην ασκηθείσα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι».

Η δικογραφία αποκαλύπτει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεχόταν άγρια βασανιστήρια μέχρι και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)