to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 28.11.2019

Πολιτική

Στο κλίμα του αυταρχισμού και ο Τζήμερος: Ζήτησε να συλληφθεί ο Γ. Πρωτούλης

Χοντρό επεισόδιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Σύμφωνα με το «Έθνος», επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Τετάρτης 27/11 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Η συνεδρίαση διεκόπη πολλές φορές μετά από άγριο καβγά που ξέσπασε μεταξύ του Θάνου Τζήμερου και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη. Ο Τζήμερος μάλιστα ζήτησε να έρθει η αστυνομία για να συλλάβει τον κ. Πρωτούλη. Η παρουσία των αστυνομικών προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών δημοτικών παρατάξεων με αποτέλεσμα να γενικευτεί η… σύρραξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν για πολλοστή φορά, και με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω, ο Θάνος Τζήμερος ξεκίνησε να κατηγορεί από μικροφώνου τον κ. Πρωτούλη ως «σταλινοφασίστα», «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο».

Σημειώνεται ότι ο Θάνος Τζήμερος καταφέρεται με παρόμοιες εκφράσεις εναντίον του Γιάννη Πρωτούλη σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση. Σήμερα, ωστόσο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αντέδρασε αποκαλώντας τον Θάνο Τζήμερο, εκτός μικροφώνου, «ξεφτίλα», «επαγγελματία ρουφιάνο», «Ναζί με κοστούμι» και «αποτυχημένο που πήρε στις εκλογές μόνο 0,5% αν και τον στήριζαν όλες οι γερμανικές βιομηχανίες». Μάλιστα φανερά εκνευρισμένος έσπρωξε το φλιτζάνι με καφέ που είχε μπροστά του ο Θάνος Τζήμερος με αποτέλεσμα να του λερώσει το κοστούμι.

Ο Θάνος Τζήμερος ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας, όπως επίσης έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και τελικά κάλεσε από το κινητό του την άμεσο δράση, η οποία εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά. Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Θεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη, Βαγγέλης Πάνου, προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς την κατάσταση, παρακινώντας τον κ. Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να ακολουθήσει τη διαδικασία μήνυσης, με τη λογική ότι στο περιφερειακό συμβούλιο δεν μπορεί η αστυνομία να παίρνει εκλεγμένους εκπροσώπους με χειροπέδες.

Ο Θάνος Τζήμερος επέμενε να γίνει η σύλληψη, ενώ οι αστυνομικοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να παρακάμψουν το αίτημα του, μέχρι που έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν. Ο Θάνος Τζήμερος ζήτησε εξηγήσεις και πήρε την απάντηση ότι στη συνεδρίαση θα πήγαινε ανώτερος αξιωματικός. Τελικά, αποχώρησε με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του, με σκοπό να υποβάλλει μήνυση. Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δεν μπήκε στην αίθουσα που γινόταν η συνεδρίαση.

Ο Πατούλης πήρε θέση αν και απουσίαζε

«Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας», δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. «Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους», σημείωσε, αναφερόμενος στις «απαράδεκτες ύβρεις» που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων (Θ. Τζήμερου και Γ. Πρωτούλη).

Σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Αττική, επισημαίνει, «προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό, χρειάζονται συνθέσεις και συνεργασίες και υπέρβαση των κομματικών ορίων. Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου». «Στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί» τονίζει ο κ. Πατούλης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση απάντηση στην παραπάνω ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής ως εξής:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αν και απών, από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έβγαλε ανακοίνωση για να υπερασπιστεί το γνωστό φασίστα Τζήμερο, που συστηματικά βρίζει και δημιουργεί επεισόδια τόσο στην παρούσα, όσο  και στην προηγούμενη θητεία του περιφερειακού συμβουλίου.

Να θυμίσουμε ότι μαζί ψήφισαν τα εγκλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, γεμίζοντας την Αττική με νέες χωματερές στη Φυλή, στο Γραμματικό και σε όλα τα ανενεργά λατομεία. Μαζί έχουν ψηφίσει όλες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου.

Το κίνητρο του Πατούλη είναι να καλύψει το Τζήμερο που μόνο στα λόγια είναι «επικεφαλής παράταξης». Στην πράξη είναι περιφερειακός σύμβουλος του. Να τη χαίρεται τη καινούρια της μεταγραφή η παράταξη της ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)