to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 02.12.2013

Πολιτική

Στο κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας επιμένει και ο Κυρ. Μητσοτάκης

Κι έτσι, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζεται «αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα»,μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ταυτόχρονα αναγνωρίζει το αγκάθι των πλειστηριασμών αλλά και παραδέχεται πως είναι δύσκολος ο «ορίζοντας τετραετίας» για την κυβέρνηση.


Ο Κυρ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει την επικοινωνιακή γραμμή άμυνας της κυβέρνησης περί άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών «μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν», ώστε να συγκαλυφθεί η διαφαινόμενη απελευθέρωση των κατασχέσεων.

Το σχετικό δημοσίευμα του AΠΕ πριν λίγο:

 Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και τόνισε: «H κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

Παραδέχθηκε ότι το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι πλειστηριασμοί και επανέλαβε ότι «θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση. Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία».

«Δεν είμαι βέβαιος» επισήμανε ο υπουργός «ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα. Συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική, όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν».

Ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με το θέμα της φορολόγησης είπε ότι οι πολίτες είναι κακοφορολογημένοι.«Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια, είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν έχει αποδώσει όσο έπρεπε» σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)