to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 29.12.2020

Διεθνή

«Στο κέντρο της καταιγίδας»: Οι νοσηλευομένοι με κορωνοϊό στην Αγγλία είναι περισσότεροι από ό,τι στην κορύφωση του Απριλίου

Χθες, Δευτέρα 28/12, το πρωί, 20.426 άνθρωποι νοσηλεύονταν στην Αγγλία από την ασθένεια, έναντι 18.974 κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος, στις 12 Απριλίου - Συνολικά, περισσότεροι από 2,3 εκατ. άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό στη Βρετανία, εκ των οποίων τουλάχιστον 71.000 έχουν πεθάνει.


(Μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Κόβεντρι - φωτ. από το σχετικό ρεπορτάζ στον βρετανικό Guardian)

  
Ο αριθμός των ασθενών από τον νέο κορονοϊό που νοσηλεύονται στην Αγγλία ξεπέρασε την κορύφωση του πρώτου κύματος και ο αριθμός των μολύνσεων έφθασε σε νέο ρεκόρ, ρίχνοντας τους υγειονομικούς «στο κέντρο της καταιγίδας», σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας.

Χθες, Δευτέρα, το πρωί, 20.426 άνθρωποι νοσηλεύονταν στην Αγγλία από την ασθένεια, έναντι 18.974 κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος, στις 12 Απριλίου. 

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μόνο μέσα σε μία ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε 41.385 ξεπερνώντας το όριο των 40.000 για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Συνολικά, περισσότεροι από 2,3 εκατ. άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό στη Βρετανία, εκ των οποίων τουλάχιστον 71.000 έχουν πεθάνει. H Βρετανία έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 67 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Πολλοί ανάμεσά μας έχουν χάσει μέλη της οικογένειάς τους, φίλους, συναδέλφους και --σε μια περίοδο του χρόνου που είναι κανονικά εορταστική-- πολλοί άνθρωποι αισθάνονται όπως είναι φυσικό ανησυχία, αποστέρηση και κόπωση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Αγγλίας, Σάιμον Στίβενς, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Και να 'μαστε πάλι στο κέντρο της καταιγίδας με ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού που σαρώνει την Ευρώπη και αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Οι υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι «πολύ, πολύ επιβαρημένες», δήλωσε σήμερα ο Μάθιου Κέρσοου, αξιωματούχος ενός νοσοκομείου στο Κρόιντον, νότια του Λονδίνου, κάνοντας λόγο στο BBC για μια «δύσκολη στιγμή».

600 χιλάδες εμβολιασμοί μέχρι σήμερα

Η βρετανική κυβέρνηση υπολογίζει στα εμβόλια προκειμένου να εξέλθει από την κρίση.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες τη γνώμη της για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από το βρετανικό εργαστήριο AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετά την έγκριση εκείνου των Pfizer/BioNTech που έχει χορηγηθεί σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους από τις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Σάιμον Στίβενς εκτίμησε πως «μόνο στο τέλος της άνοιξης» θα έχουν εμβολιαστεί όλοι άνθρωποι που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες στη χώρα. «Αυτό αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αναλαμπή ελπίδας για τη χρονιά που έρχεται», υπογράμμισε.

Ανησυχητικά τα νέα και από την Ολλανδία: Ο κορωνοϊός αύξησε τον ρυθμό των θανάτων στη χώρα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)