to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:06 | 09.05.2022

Κοινωνία

Στο κενό η προσπάθεια να κηρυχθεί παράνομη η στάση εργασίας σε μετρό και τραμ

Κανονικά η στάση εργασίας παρά την προσπάθεια να κηρυχθεί παράνομη - Έντονη αντίδραση κατά ΣΤΑΣΥ από τον πρόεδρο εργαζομένων στο μετρό


Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απάντησε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στην στάση εργασίας που εξήγγειλαν για την Τρίτη 10/5 οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

«Ωστόσο, με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Δευτέρας, κατέστη αδύνατη η έγκαιρη εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας, προ της έναρξης της στάσης εργασίας, αύριο το πρωί» σημειώνει η ΣΤΑΣΥ και ζητά «προκαταβολικά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία  και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές, πρωινές μετακινήσεις του».

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπύρου Ρεβύθη, ο οποίος κατήγγειλε ότι «τέτοιο άρωμα δημοκρατίας έχουμε να αισθανθούμε από το 1967».

Με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι «1,5 ώρα μετά την ανακοίνωση των σωματείων Εργαζομένων των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ), για την συμμετοχή μας στην στάση εργασίας στις 10/5/22 από 09:00 έως 12:00 του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ, μας ήρθε η κλήτευση από το δικαστήριο».

«Μέσα σε 1,5 ώρα λειτούργησε ολόκληρος ο μηχανισμός της εταιρίας ΣΤΑΣΥ… και των «αργόσχολων» κατά τα αλλά δικαστηρίων, για να μας δικάσουν γιατί απεργούμε για τα δικαιώματα μας, έναντι στο έκτρωμα Χατζηδάκη, που πέρασε ως νόμο η κυβέρνηση και σακατεύει όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων» τονίζει και προσθέτει:

«Οι εργαζόμενοι δεν απειλούμαστε κύριοι και αυτό είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)