to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 05.12.2014

Πολιτική

Στο κενό η απόπειρα Άδωνι να αναδείξει σε μείζον θέμα ψήφισμα καθηγητών για τον Ρωμανό

Στο κενό έπεσε η απόπειρα Γεωργιάδη να μεταφέρει στη Βουλή την ένταση που προκαλεί η κυβέρνηση ενόψει της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού.


Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα σύγκρουσης, το οποίο θα πρέπει να αποφευχθεί, απάντησε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Δεν θα γίνουμε σχολιαστές ανακοινώσεων, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ και ο προδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε ένα ψήφισμα της 5ης ΕΛΜΕ προς τους μαθητές και είπε ότι αναφέρει σε «κράτος δολοφόνων» με το οποίο ο Ν. Ρωμανός συγκρούεται, ότι αποκαλεί «δήθεν αγωνιστή» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και ότι περιλαμβάνει την φράση «όταν η τυραννία είναι νόμος η εξέγερση είναι καθήκον».

«Ζητάμε από όλα τα κόμματα να καταδικάσουν το εν λόγω ψήφισμα. Αποτελεί ντροπή στη σελίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Να τοποθετηθούν τα κόμματα σ' αυτό το αίσχος», είπε και μιλώντας με… καθαρεύσουσα πρόσθεσε: «δημόσιοι υπάλληλοι καλούν τους μαθητάς να φτύνουν τον Πρόεδρο που τον αποκαλούν «δήθεν αγωνιστή». Μιλούν για «κράτος – δολοφόνο» και τους καλούν σε εξέγερση εναντίον αυτού του «κράτους – δολοφόνου»». Ο Αδ. Γεωργιάδης ζήτησε ακόμη από τον υπουργό Παιδείας «να αναλάβει άμεσα πειθαρχικά μέτρα».

«Γίνεται κάθε προσπάθεια από αρκετές πλευρές μπροστά στα αδιέξοδά τους να δημιουργήσουν κλίμα σύγκρουσης που θα πρέπει να αποφευχθεί. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έδωσε τη δική του εκδοχή, δεν λέω παράσταση, φέρνοντας ένα κείμενο που δεν το ξέρουμε», του απάντησε ο Ν. Βούτσης σημειώνοντας την «κλιμάκωση της έντασης» εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Eμείς να πέσουμε σε αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης, που θα κυριαρχήσει στα δελτία, έχουμε την εμπειρία και την ορθοφροσύνη να μην το κάνουμε. Η συνεχής αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθουν στη λογική των δύο άκρων, δεν περνούν εδώ μέσα», τόνισε εμφατικά ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι «η επιλογή γι' αυτή την στημένη συζήτηση δεν είναι προς όφελος της δημοκρατίας».

Ο Ν. Βούτσης επεσήμανε στον Αδ. Γεωργιάδη ότι «αύριο δεν είναι τα 6 χρόνια από το θάνατο του Γρηγορόπουλου, είναι τα 6 χρόνια από την δολοφονία του. Συνειδητά δεν το λέτε αυτό». «Φυσικά και είναι φόνος. Απεφάνθη δικαστήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας» παραδέχθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «εμείς δεν περιμένουμε από σας να μάθουμε. Οι νόμοι της Δημοκρατίας το είπαν, τους οποίους οι κομματικοί σας εγκάθετοι και οι πολιτικοί σας φίλοι το λένε τυραννία».

«Να σεβαστούμε τις κρίσιμες στιγμές που έχουμε μπροστά μας. Να μην ρίξουμε λάδι στη φωτιά», είπε ο Γ. Δριβελέγκας.

Απαντώντας στον Αδ. Γεωργιάδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης υπογράμμισε: «αυτά είναι από τα άγραφα. Όποιο κείμενο βγαίνει, θα καλούμαστε να το καταδικάζουμε; Τι θα κάνουμε; Τον σχολιαστή των δελτίων που βγάζει το κάθε συνδικαλιστικό όργανο; Οι θέσεις των κομμάτων είναι γνωστές».

Κ. Πουλ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)