to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:17 | 04.06.2014

Κοινωνία

Στο ΚΕΝ Αυλώνα απαγορεύονται και οι διαμαρτυρίες για τα μεταχειρισμένα άρβυλα

Με στόμφο και περισσή μιλιταριστική δεινότητα, ο Ταξίαρχος διοικητής του ΚΕΝ Αυλώνα, αφού μάζεψε τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους στην Αναφορά, τους είπε «να μην δημοσιεύουν στο ίντερνετ τα παράπονα τους για τα άρβυλα και την έλλειψη ζεστού νερού»


Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο «Σπάρτακος»:

«Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει το γόητρο του Στρατού της Ελλάς..»

Αυτό το τραγούδι κόντεψε να τραγουδήσει στην χθεσινή αναφορά ο Ταξίαρχος διοικητής του ΚΕΝ Αυλώνα. Με στόμφο και περισσή μιλιταριστική δεινότητα, αφού μάζεψε τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους στην Αναφορά τους είπε  «να μην δημοσιεύουν στο ίντερνετ τα παράπονα τους  για τα άρβυλα και την έλλειψη ζεστού νερού».

Άρα το θέμα δεν είναι το αν ο συγκεκριμένος διοικητής παράνομα και θέτοντας τη  υγεία των νεοσύλλεκτων σε κίνδυνο, τους  ντύνει με μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης, αλλά το αν θα το μάθει η κοινωνία, μην τυχόν και του ζητηθούν ευθύνες ή εκτεθεί ο Στρατός και η κυβέρνηση.  Ας στραπατσαριστούν λοιπόν τα πόδια μας, ας γεμίσουμε μύκητες –ουσιαστικά είναι σαν να μας λένε να πάμε εμείς να αγοράσουμε καινούργιες αρβύλες! Επιπλέον, τι πρόβλημα υπάρχει να εκατοντάδες φαντάροι μένουν βρώμικοι για μέρες, αφού ούτε ζεστό νερό δε τους παρέχει η διοίκηση του ΚΕΝ Αυλώνα;

Το θέμα είναι να μην δημοσιευτεί, μην το μάθει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ….

Αλλά οι φαντάροι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι και στο ΚΕΝ Αυλώνα.  Βιώνουν και αυτοί μαζί με τους εκατοντάδες συνάδελφους την κακομεταχείριση της διοίκησης του Κέντρου και το Ψέμα του ΑΓΕΣ Μανωλά. Θυμίζουμε ότι διαρροές του Πενταγώνου τόνισαν ότι εντολή του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Μανωλά είναι όλοι οι στρατιώτες να παραλαμβάνουν καινούργια είδη ένδυσης και σε καμία περίπτωση μεταχειρισμένα.

Όμως στο ΚΕΝ Αυλώνα χορηγήθηκαν μεταχειρισμένες αρβύλες! Παίζοντας άσχημα και επικίνδυνα παιχνίδια για την υγεία των συναδέλφων. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζεται κοινωνικά ανάλγητη, συνεπής στην εφαρμογή της σκληρής ταξικής πολιτικής. Την ίδια περίοδο που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μας αρνείται καταστάσεις επιβίβασης= εισιτήρια, αρβύλες κλπ., επιχειρώντας να μεταφέρει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης σε φαντάρους και γονείς,  κάνει πανάκριβες Στρατιωτικές Παρελάσεις με τανκς-αεροπλάνα για να θαμπώσει τους ΝΑΖΙ. Ανακοινώνει τα μεγαλοϊδεατικά του σχέδια για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, που απαιτούν κλιμάκωση των εξοπλισμών. Μάλιστα, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για σύγχρονα όπλα ετοιμάζονται να αποδεχτούν τις προσφορές των μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που απαιτούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση-εκπαίδευση-πυρομαχικά. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χαρίζει 12.5 εκατομμύρια ευρώ χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία του Ταβουλάρη, ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας, ενώ με νόμο απαγορεύουν στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει ο πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά. 

Εμείς απαιτούμε όλο το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης να το αναλάβει το κράτος. Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια οικονομικά αιτήματα των φαντάρων. Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς, αλλά να απαντηθούν άμεσα οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.   

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά στην Αναφορά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης στον στρατό δημιουργώντας Επιτροπές Φαντάρων και δημοσιοποιώντας κάθε αυθαιρεσία και παραβίαση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Να βάλουμε φραγμό στον εθνικισμό και το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την πολεμοκαπηλεία, στο φασισμό και τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.

Κανένας απολυόμενος φαντάρος να μην επιστρέψει τίποτε-Μας ανήκουν!

Με τον τρόπο αυτό διαφυλάττουμε την υγεία και την αξιοπρέπεια μας, θέσεις εργασίας και μπλοκάρουμε τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των μνημονίων που αυξάνουν τις Απολύσεις και στο πλαίσιο του Στρατού.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)