to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:50 | 10.11.2018

Διεθνή

Στο «Καμπ Διαλόγου» της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Πορτογαλίας

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 ομιλητών -αναμεσά τους πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, συνδικαλιστές και καλλιτέχνες.


Ως αφετηρία για την ανανέωση του κόμματος ενόψει τόσο των ευρωεκλογών όσο και της αναθεώρησης της συμμετοχής του στην κυβέρνηση συνασπισμού το φθινόπωρο του 2019, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή στο Βερολίνο το «Καμπ Διαλόγου» («Debattencamp»), με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 ομιλητών –αναμεσά τους πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, συνδικαλιστές και καλλιτέχνες. 

Η διημερίδα έχει δομηθεί ως μια ανοιχτή έκθεση, με εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις και κυρίως ζωντανό διάλογο, προκειμένου να εξεταστούν οι περίπου 200 προτάσεις που έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα στο κόμμα, με γνώμονα την κατάρτιση στις αρχές του νέου έτους, ενός «εγγράφου θέσεων», το οποίο θα αποτελέσει την βάση για την περαιτέρω πορεία του κόμματος. 

Μεταξύ των θεματικών που έχουν ανακοινωθεί είναι η θέση της Γερμανίας στον κόσμο, η άνοδος του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς, η κοινωνική αλληλεγγύη, η κλιματική αλλαγή, η ανατολική «γειτονιά» της Ευρώπης, το κοινωνικό κράτος και ο ρόλος της Αριστεράς στην Ευρώπη. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε συζήτηση με την αρχηγό του SPD Αντρέα Νάλες και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, με θέμα τις επικείμενες ευρωεκλογές, το όραμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς απέναντι στην ενίσχυση του εθνικισμού και του λαϊκισμού και τα μέσα και τις στρατηγικές των μεγάλων προοδευτικών κομμάτων της Ευρώπης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: SPD

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)