to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 27.03.2015

πηγή: lifo.gr

Διεθνή

Στο Instagram δεν αρέσουν οι γυναίκες με περίοδο

H Rupi Kaur λογοκρίθηκε, πείσμωσε και κέρδισε...


H περίοδος εξακολουθεί να είναι ταμπού στην εποχή μας. Οι γυναίκες σφίγγουν τα ταμπόν στην χούφτα τους για να πάνε με διακριτικότητα στην τουαλέτα, συχνά λένε ψέμματα για δραστηριότητες που δεν μπορούν να κάνουν λόγω του κύκλου τους, όταν μιλάνε για αυτό είναι σχεδόν πάντα ψιθυριστά και αρκετές εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή που κανείς δεν θα τις βλέπει για να πάνε στο ράφι με τις σερβιέτες σε ένα σούπερ μάρκετ. Επίσης ένα από τα πράγματα που σχεδόν κανείς άντρας δεν θα καταδεχτεί να αγοράσει για λογαριασμό μιας γυναίκας είναι ταμπόν ή σερβιέτες.

Η Rupi Kaur, μια 22χρονη φοιτήτρια, δημιούργησε ένα φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο "Period" και σκοπό την εξοικείωση και την απενοχοποίηση της.

Το πρότζεκτ έγινε viral στο Tumblr και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια από γυναίκες που άρχισαν έναν δημόσιο διάλογο για το θέμα. Όταν όμως η Rupi δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία στο instagram, η εφαρμογή την διέγραψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

φωτογραφία: Rupi Kaur

Η Rupi θεώρησε πως δεν παραβίαζε κάποιον από τους κανονισμούς του instagram και την ξανανέβασε στον λογαριασμό της. Το instagram την διέγραψε και πάλι.

Η φωτογραφία δεν είχε καθόλου βία, καθόλου γυμνό και δεν περιείχε ρητορική μίσους ή ρατσισμού - δεν παραβίαζε τους κανονισμούς, κάτι που έκανε την κοπέλα να πεισμώσει. Η Rupi ανέβασε την φωτογραφία στο Facebook. Mιλόντας στο Daily Dot εξήγησε πως αισθάνθηκε λογοκρισία γιατί απλά ήθελε να εκφράσει την άποψή της στα social media, δεν παραβίαζε τους κανονσιμούς και η αντίδραση του κατεβάσματος την θύμωσε. "Αυτό πλέον με έκανε να θέλω να διαμαρτυρηθώ και για αυτό την δημοσίευσα στο Facebook", αναφέρει η Rupi η oποία στο ποστ κάνει λόγο για υποκρισία και μισογυνισμό. Mέσα σε λίγες μόνο ώρες, η 22χρονη έγινε θέμα σε δεκάδες μέσα και συγκέντρωσε χιλιάδες likes και share.

Την επόμενη μέρα και μετά τη δημοσιότητα και το buzz, η φωτογραφία επέστρεψε στο instagram μαζί με μια συγγνώμη στο μέιλ της Rupi. Η 22χρονη αισθάνεται δικαιωμένη για τον εαυτό της και τις γυναίκες που ντρέπονται για ένα κομμάτι της φύσης που τις συνοδεύει στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)