to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:09 | 26.04.2013

Κοινωνία

Στο ΙΚΑ Καλλιθέας πολίτης οδηγείται σιδηροδέσμιος στο Τμήμα διότι διαμαρτυρήθηκε

Θα δικαστεί για «παρακώλυση της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας» επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις απαράδεκτες συνθήκες που έχουν προκαλέσει οι μνημονιακές πολιτικές


Στο ΙΚΑ Καλλιθέας,  πολίτης οδηγείται σιδηροδέσμιος στο Τμήμα διότι διαμαρτυρήθηκε για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη διαδικασία Θεώρησης των βιβλιαρίων.

Οι πολίτες αναγκάζονται να προσέρχονται από τις 5 το πρωί αφού οι αριθμοί προτεραιότητας εξαντλούνται στις 8 το πρωί και χωρίς να γνωρίζουν αν μέχρι τις 2 που κλείνει η εξυπηρέτηση του κοινού θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Στο ΙΚΑ Καλλιθέας πριν μια βδομάδα μεταφέρθηκαν και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ Παλαιού Φαλήρου, και ενώ θα έπρεπε να αυξηθούν οι υπάλληλοι που εξυπηρετούν το Μητρώο, αντίθετα από 3 που ήταν πριν την ενοποίηση, μειώθηκαν σε 2, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση ανθρώπων που ταλαιπωρούνται περιμένοντας το πλέον απλό τη θεώρηση του βιβλιαρίου τους!

Στη διαμαρτυρία ασφαλισμένου/ανέργου γιατί ενώ είχαν μετατεθεί πέντε υπάλληλοι από το ΙΚΑ Π. Φαλήρου στο ΙΚΑ Καλλιθέας, όχι μόνο  κανένας από αυτούς δεν εξυπηρετούσε το αυξημένο πλέον Μητρώο ασφαλισμένων αλλά αντίθετα οι υπάλληλοι που το εξυπηρετούσαν είχαν μειωθεί. Οι υπάλληλοι δέχονται καθημερινά απειλές από τους αγανακτισμένους ασφαλισμένους-σε αναμονή, ενώ πλήθος περιστατικών έντασης και αγανάκτησης καταγράφονται για λογαριασμό του ΙΚΑ Καλλιθέας σε διάφορες ιστοσελίδες (πχ newsit).

Για άλλη μια φορά θα «εκπλαγούμε» αν η αγανάκτηση και η ταλαιπωρία σε συνδυασμό με τη συνολική μας κακοποίηση λόγω μνημονίων, οδηγήσει σε βιαιοπραγίες και άλλες πολύ δυσάρεστες και προβλέψιμες καταστάσεις. Ο ασφαλισμένος που τάραξε τα νερά οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και δικάζεται το Σάββατο στα ποινικά δικαστήρια Ευελπίδων (Αυτόφωρο κτίριο 2) για «παρακώλυση της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας». Θεωρούμε αναγκαία τη παρουσία αλληλέγγυων πολιτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)