to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 14.02.2014

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Στο ΑΤ Χολαργού καλούνται τη Δευτέρα οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων της περιοχής

Τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου και τρομοκρατίας στα σχολεία επιδιώκει το υπ. Δημόσιας Τάξης.


Της Χρύσας Βαϊνανίδη

Αφού το ΑΤ Χολαργού έστειλε με φαξ το έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί στους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων της περιοχής την επιδίωξη επαφών με τους σχολικούς φορείς, τους κάλεσαν την ερχόμενη Δευτέρα στις 9,30 το πρωί να παραστούν στο αστυνομικό τμήμα, δίνοντας συνέχεια σε μια σειρά επισκέψεων που πραγματοποίησαν αστυνομικά όργανα σε σχολεία της Αγ. Παρασκευής, Καλλιθέας, Γλυκή και Μακρυγιάννη.

Μετά τα δημοσιεύματα με τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών για παρεμβάσεις της αστυνομίας στις σχολικές μονάδες, και μετά από πέντε ημέρες σιωπής, η ΓΑΔΑ γνωστοποίησε και επισήμως το επίμαχο έγγραφο που καλεί τους αστυνομικούς να καταγράφουν «τυχόν προβλήματα» και «ανάγκες» και ύστερα να συντάσσουν εμπεριστατωμένες αναφορές.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο έλεγχος της αστυνομίας στα σχολεία είναι μέσα στις αρμοδιότητες της, ενώ επικαλείται κρούσματα εγκληματικότητας στα σχολεία, όπως τα ναρκωτικά και οι κλοπές. Βέβαια είναι σχήμα οξύμωρο να προσπαθεί κανείς να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα σε παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών. Με πρόσχημα την εγκληματικότητα και την προστασία των μαθητών, η αστυνομία επιδιώκει τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρέμβασης, ελέγχου και τρομοκρατίας στα σχολεία.

Το έγγραφο της ΓΑΔΑ, αναφέρει επίσης, ότι στο πλαίσιο της «πλήρους καταγραφής των σχολείων» επιδιώκουν τη συνεργασία της με τους αρμόδιους φορείς. Παρόλα αυτά, ούτε το Υπουργείο Παιδείας ούτε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκε για την ύπαρξη του εγγράφου, γεγονός που αποδεικνύει ότι το σχέδιο παρέμβασης ήταν πρωτοβουλία του Υπ. Δημόσιας Τάξης και μόνο.

Απολύουν τους σχολικούς φύλακες, παρεισφρύει η αστυνομία 

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) σε ανακοίνωση της καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και καλεί τους διευθυντές «να μην ανταποκρίνονται σε αμφιβόλου χαρακτήρα και σκοπιμότητας «προσκλήσεις» για συγκεντρώσεις σε αστυνομικά τμήματα». Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Δημιουργούνται, επομένως εύλογα, κάποια ερωτήματα:

Γιατί η πολιτεία αντί να φροντίζει για τη σωστή φύλαξη των σχολείων και να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού σχολικών φυλάκων προχώρησε σε μαζικές «διαθεσιμότητες» - απολύσεις ακόμη και αυτών που εργάζονταν στα σχολεία;

Με ποια αρμοδιότητα τα Αστυνομικά Τμήματα μπορούν να προχωρούν στη συλλογή και καταγραφή στοιχείων (όπως για παράδειγμα ο αριθμός των μαθητών του σχολείου) και στην «πρόσκληση» διευθυντών στα αστυνομικά τμήματα για «ενημερωτικές συναντήσεις» ; Χρειάζονται τέτοιες μέθοδοι αντί της  τηλεφωνικής επικοινωνίας για την επισήμανση και καταγραφή των προβλημάτων που προαναφέραμε;

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει άμεσα και να καταστήσει σαφές στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της η συλλογή «όγκου» στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων κι ότι είναι αδιανόητο το γεγονός της «πρόσκλησης» των διευθυντών σε πάσης φύσεως «συναντήσεις».

Καλούμε τους διευθυντές να μη δίνουν πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και κυρίως, σε καμία περίπτωση, στοιχεία των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας και να μην ανταποκρίνονται σε αμφιβόλου χαρακτήρα και σκοπιμότητας «προσκλήσεις» για συγκεντρώσεις σε αστυνομικά τμήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)