to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 02.04.2017

Αθλητισμός

Στο Hall of Fame του παγκοσμίου μπάσκετ ο Νίκος Γκάλης: «Ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Ο Νίκος Γκάλης εισήλθε πλέον και επίσημα στο Basketball Hall Of Fame, καθώς επιλέχθηκε μεταξύ άλλων σπουδαίων υποψηφίων στην «τάξη» του 2017!


Ο «θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ, ανήκει πλέον στους Hall Of Famer παγκοσμίως όπως ανακοινώθηκε από το Naismith Memorial Basketball HOF. Ο Νίκος Γκάλης ήταν συνεχώς ανάμεσα στους υποψηφίους από το 2013 και φέτος ήταν αυτός ο νικητής.

Ο Νίκος Γκάλης μέσα από τη προσωπική του σελίδα στο facebook, έκανε λόγο για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

«Το να ανήκω στην "Αίθουσα της Δόξας" του Μπάσκετ είναι ύψιστη τιμή. Το να βρίσκομαι στις καρδιές του κόσμου είναι η μεγαλύτερη χαρά. Ευχαριστώ όλους αυτούς που βρέθηκαν στο πλάι μου στο ταξίδι της καριέρας μου και τους νιώθω δίπλα μου μέχρι και σήμερα. Η ένταξή μου στο Hall of Fame αποτελεί ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η αγάπη του κόσμου είναι η πραγματικότητα που μοιάζει με όνειρο» έγραψε χαρακτηριστικά.

ng

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους ολόκληρης της Κυβέρνησης τον Νίκο Γκάλη για την είσοδο του στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.  Ο Νίκος Γκάλης, με τις απαράμιλλες ικανότητές του, σήκωσε ψηλά το ελληνικό μπάσκετ και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό ως παίκτης – σύμβολο του αθλήματος.  Η ύψιστη αυτή τιμή ανήκει πρώτιστα στον ίδιο, αντανακλά όμως και στον αθλητισμό της χώρας μας, που με συνέπεια καλλιεργεί τους σπόρους που έσπειραν μεγάλοι αθλητές της ώστε να βρίσκεται πάντα σε υψηλό επίπεδο».

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter:

«Συγχαρητήρια στον τεράστιο Νίκο Γκάλη που πλέον ανήκει στο Naismith Hall of Fame! Μακάρι μια μέρα να τον φτάσουμε».

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. συγχαίρει γι' αυτήν την τιμή τον θρύλο της ομάδας μας, που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας του ΑΡΗ. » 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)