to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 02.12.2016

Πολιτική

Στο γραφείο του Πρωθυπουργού στο ΥΜΑ-Θ ο Π. Σκουρλέτης - Τι είπε για ελάφρυνση χρέους, ΔΕΣΦΑ και Σκουριές

«Βαθύτεροι οι λόγοι της αποχώρησης Socar από ΔΕΣΦΑ» - «Με τον κ. Σταθάκη σε όλα τα κρίσιμα θέματα κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών


Το γραφείο του πρωθυπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία της υπεύθυνης του γραφείου, Κατερίνας Νοτοπούλου και στελεχών της διοίκησης του δήμου. Νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης ενημερώθηκε για θέματα του υπουργείου από συνεργάτες της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά, η οποία βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

«Και οι δύο πλευρές θα κάνουμε αυτό που πρέπει, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν, να επισπεύσουμε διαδικασίες, να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικά προβλήματα. Το σίγουρο είναι ότι όταν υπάρχει θέληση βρίσκεται και ο τρόπος να δοθούν απαντήσεις», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος του παρέδωσε έναν φάκελο, στον οποίο περιλαμβάνονται αναλυτικές αναφορές για όλα τα θέματα της πόλης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Μπουτάρης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα που αφορούν τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα του Δήμου, το λιμάνι, τις αστικές συγκοινωνίες, το αεροδρόμιο και τη μητροπολιτική διαχείριση της πόλης. «Εκθέσαμε όλα τα προβλήματα και όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να έχει ο υπουργός Εσωτερικών μία πλήρη εικόνα, τι μας απασχολεί και πού είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε», είπε ο κ. Μπουτάρης.

«Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους»

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Οποιαδήποτε δήλωση κινείται στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι θετική. Και εδώ σας θυμίζω τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που έλεγε ότι σε σχέση με πέρυσι, σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες φωνές, οι οποίες αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρχει μία βιώσιμη αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Επιβεβαιώνονται αυτές οι εκτιμήσεις και θα φανεί και τις επόμενες μέρες. Το στοίχημα, που έχει η χώρα και η κυβέρνηση για το 2017, είναι μία χρονιά ανάπτυξης, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια και φαίνεται πως είναι ένα στοίχημα που θα κερδηθεί». Εκτίμησε δε, ότι «η αξιολόγηση φαίνεται, όπως κινούνται τα πράγματα τις τελευταίες μέρες, ότι θα έχει θετική κατάληξη».

«Βαθύτεροι οι λόγοι της αποχώρησης Socar από ΔΕΣΦΑ»

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την υπόθεση πώλησης του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), ο υπουργός Εσωτερικών και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχολίασε πως «επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρχαν βαθύτεροι λόγοι εκ μέρους της αζέρικης εταιρείας, της Socar, η οποία έφυγε τελικά από αυτή τη διαδικασία». Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε, ότι για την εξέλιξη δεν φέρει ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση και άσκησε κριτική στην ΝΔ για τη στάση της στο θέμα.

«Μου κάνει εντύπωση η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, η οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, επειδή έκανε αυτό, το οποίο θα έπρεπε να κάνουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις: Να υπερασπιστεί μία πολιτική μείωσης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, άρα και των θέσεων εργασίας, να υπερασπιστεί δηλαδή τις επενδύσεις, που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν στη χώρα μας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους κοινά συμφέροντα συνδέουν τους Αζέρους με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ειλικρινά αυτό κανείς πρέπει να το ψάξει. Πρόκειται νομίζω για έναν φτηνό αντιπολιτευτικό λόγο, είναι ένας παλιός λόγος, ο οποίος όσο υπάρχει διευκολύνει εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι «με τον κ. Σταθάκη σε όλα τα κρίσιμα θέματα κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος». Διευκρίνισε δε, ότι η -επί υπουργίας του ιδίου- απόφαση να επιστραφεί πίσω η αίτηση θεραπείας της Ελληνικός Χρυσός για τη μέθοδο μεταλλουργίας, δεν σχετίζεται με την αδειοδότηση τεχνικής μελέτης που έκανε ο κ. Σταθάκης, η οποία όπως διευκρίνισε «αφορά σε άλλα θέματα». «Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πρέπει τελικά να απαντήσει στα θέματα, τα οποία έχουν προκύψει», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)