to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:45 | 20.10.2017

Πολιτική

Στο ΦΕΚ οι νέες αποφάσεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Τις δύο νέες αποφάσεις για την υποβολή του πόθεν έσχες είχε προαναγγείλει με επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις δηλώσεις πόθεν έσχες μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μεν ότι η ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες είναι υποχρεωτική και για τους δικαστές, ωστόσο ικανοποίησε το αίτημά τους να ελέγχονται οι δηλώσεις τους από τους ίδιους (δηλαδή από όργανο αποτελούμενο από δικαστές) ενώ απάλλαξε τους ανώτατους δικαστές από τον υποχρεωτικό έλεγχο και όχι τον δειγματοληπτικό όπως ισχύει για τις κατώτερες βαθμίδες των δικαστικών λειτουργών.

Οι δύο νέες αποφάσεις για την υποβολή του πόθεν έσχες, τις οποίες είχε προαναγγείλει με επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, δημοσιεύθηκαν στο Φ.Ε.Κ. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι και τα δύο Φ.Ε.Κ. έχουν ημερομηνία 19.10.2017, ωστόσο στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου εμφανίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ής Οκτωβρίου 2017 (σήμερα δηλαδή). 

Οι αποφάσεις είναι οι: «αριθμ. Πρωτ. 12391 τύπος και περιεχόμενο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ) και της Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ) - Ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων αυτών» και   «Αριθ. 1069 Τύπος και περιεχόμενο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ) και της Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ) - Ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων αυτών».   Οι εν λόγω αποφάσεις περιέχουν εκτός των κειμένων, τις  οδηγίες συμπλήρωσης πεδίων των Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ., καθώς και όλους τους πίνακες συμπλήρωσης στοιχείων. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε χτες ότι «λόγω εύλογης και μεγάλης αβεβαιότητας που δημιούργησε η δημοσιοποίηση μιας άτυπης περίληψης της υπ' αριθ. 2649/2017 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, οι αρμόδιοι υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες όσον αφορά στον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων με συνδημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των παραμετρικών τιμών και των οδηγιών συμπλήρωσης πεδίων των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)