to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 21.12.2020

Πολιτική

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το αίτημα των κατοίκων της Λέσβου ενάντια στη δημιουργία «νέας Μόριας»

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί δηλώνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα της Λέσβου, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνάντησης με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Οργάνωσης Σταύρος Καραβασίλης.


Τα μέλη της επιτροπής αγώνα, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Νέων Κυδωνιών, Μυστεγνών, Πηγής, Κώμης, Πύργων Θερμής και εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί, που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας «νέας Μόριας» και διαμαρτύρονται τόσο για τις αδιαφανείς διαδικασίες τις οποίες έχει επιλέξει η κυβέρνηση όσο και για την πλήρη απουσία διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως λύση στο πρόβλημα δεν μπορούν να δώσουν οι δομές-φυλακές και η διαιώνιση της σημερινής κατάστασης που κρύβεται επιμελώς πίσω από τις στρογγυλεμένες διατυπώσεις του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση που διαπραγματεύεται η ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν οτι τα χρήματά τους προορίζονται για μπίζνες στα μουλωχτά και για εγκλωβισμό ανθρώπων.

Η φωνή των κατοίκων κάθε γωνιάς της Λέσβου θα φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο, δεσμεύτηκε στους συνομιλητές του ο Κώστας Αρβανίτης.

Η αποσυμφόρηση των νησιών αλλά και ολόκληρης της χώρας με μετεγκαταστάσεις, δηλαδή πραγματική Αλληλεγγύη είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, λύση που επιθυμούν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες & μετανάστες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι της Θερμής Δημήτρης Σγουρέλλης, της Κώμης Χρήστος Τσιβγούλης, των Μυστεγών Παναγιώτης Κατζανός της Πηγής Μιλτιάδης Αντωνίου των Πύργων Θερμής Αλμπανέλλης Φραγκούλης και των Νέων Κυδωνιών Αντώνης Κόμλος. Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Κόμβος Στρατής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Καρασάββας και ο Συντονιστής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Κίμων Χρυσίδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)