to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 27.02.2014

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Στο ΕΤΑΑ διαδηλώνουν στις 3 μ.μ. οι μηχανικοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Μάρνη 22) διοργανώνει στις 3 το μεσημέρι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, προκειμένου να αποτραπεί η αποστολή στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ο κατάλογος των ληξιπρόθεσμων οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές μηχανικών. «Το ποτήρι ξεχείλισε» υπογραμμίζει το ΤΕΕ στο κάλεσμα του, τονίζοντας ότι η διαδικασία αυτή θα σημάνει την έναρξη κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων 50.000 μηχανικών.


«Ξεπερνώντας κάθε όριο και κατά τρόπο παράνομο, αντιδεοντολογικό και εκβιαστικό ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ, Αντώνης Σελλιανάκης, βασιζόμενος σε ‘αλληλογραφία της ντροπής' με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, έδωσε εντολή προς τις υπηρεσίες του Ταμείου να στείλουν άμεσα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων. Ενέργεια που, με βάση τα στοιχεία του ΕΤΑΑ, αφορά περίπου 50.000 Μηχανικούς- Ελεύθερους Επαγγελματίες, οι οποίοι, λόγω της οικονομικής ισοπέδωσης, αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, τιμωρούνται με διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεν έχουν απολύτως καμιά κάλυψη ως άνεργοι, ‘νεκρώνουν' τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και ταυτόχρονα δέχονται τη ληστρική επιδρομή των κατασχέσεων στο όποιο περιουσιακό τους στοιχείο» αναφέρει το ΤΕΕ.

Το ΤΕΕ επισημαίνει τέλος ότι οι διπλωματούχοι μηχανικοί, από τον νόμο, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, είτε εργάζονται είτε όχι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)