to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 03.02.2015

πηγή: in.gr

Διεθνή

Στο επίκεντρο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη

Στο επίκεντρο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη και η συνάντησή του το απόγευμα με τον ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.


Διαβάστε: Στη Ρώμη σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας


Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στον ιταλό ομόλογό του τις ελληνικές προτάσεις προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο ανάμεσα στην Αθήνα και στους διεθνείς πιστωτές της. 

«Ο Τσίπρας επιδιώκει στήριξη Ρέντσι για το ελληνικό χρέος» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο τονίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει την υποστήριξη του ιταλού πρωθυπουργού για μια «συνταγή που στοχεύει στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα».

Μιλώντας στην Rai ο ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από «σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα», υποστηρίζοντας ότι «το ευρώ πηγαίνει προς το σωστό δρόμο αλλά χρειάζονται πιο γρήγορες κινήσεις».

«Είναι σημαντικό να δοθεί ένα σαφές μήνυμα. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα. Είμαστε στην πρώτη γραμμή και είμαι ευτυχής για το πόσοι μάς ακολουθούν» τόνισε 

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa τονίζει ότι ενώ η Γερμανία «παραμένει παγωμένη» οι Βρυξέλλες θυμίζουν τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η τρόικα δεν έχει μέλλον. «Οποιοδήποτε σενάριο για αλλαγή δεν θα κοινοποιηθεί πριν συζητήσουμε άμεσα την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» τονίζει εκπρόσωπος του Γιούνκερ.

«Ξεκινά για την Ελλάδα και για την Ευρώπη η εβδομάδα του ρεαλισμού» γράφει η Ilsole24ore, τονίζοντας ότι οι επαφές που ξεκινά ο Τσίπρας σε Λευκωσία, Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι θα δείξουν περισσότερο «την απόσταση που χωρίζει την Αθήνα με τους πιστωτές της και κυρίως ποια είναι τα περιθώρια συμβιβασμού για το χρέος».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)