to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 09.06.2023

Οικονομία

Στο επίκεντρο η υποστελέχωση του ΕΦΚΑ Αρκαδίας: Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Τρίπολη

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον υπ. βουλευτή Αρκαδίας Γιώργο Η. Παπαηλιού και τη συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευαγγελία Μαρινάκου στα γραφεία του e-ΕΚΦΑ, στην Τρίπολη


Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η υποστελέχωση του e-ΕΦΚΑ, εν προκειμένω του e-ΕΦΚΑ Αρκαδίας, δεν του επιτρέπει να λειτουργεί, με τρόπο που να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Στο κατάστημα του ΕΦΚΑ Αρκαδίας στην Τρίπολη στεγάζονται και περιφερειακές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν υπάλληλοι από τα τοπικά τμήματα του ΕΦΚΑ Αρκαδίας, αφού αυτοί ανακυκλώνονται μεταξύ αυτών (των περιφερειακών μονάδων και των τοπικών τμημάτων) .και δεν έχουν προσληφθεί καινούργιοι.

Οι φάκελοι στοιβάζονται, τα τηλέφωνα κτυπούν, οι πολίτες σε ουρές ζητούν πληροφορίες και οι ελαχιστότατοι υπάλληλοι με μόνο όπλο το «φιλότιμο» προσπαθούν απεγνωσμένα να ανταποκριθούν. Και «από πάνω» υβρίζονται, συκοφαντούνται και απαξιώνονται ως «τεμπέληδες» και «ανίκανοι» από την απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι τοπικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ Λακωνίας και Αργολίδας δεν εκδίδουν τις συντάξεις των αντίστοιχων περιοχών (πλην του ΟΓΑ).

Έτσι οι ελάχιστοι υπάλληλοι ο e-ΕΦΚΑ Αρκαδίας έχουν επιβαρυνθεί, εκτός από την έκδοση των συντάξεων της Αρκαδίας, και με αυτήν της Λακωνίας και της Αργολίδας, με εξαίρεση τις συντάξεις του ΟΓΑ.

Πρέπει επειγόντως, αμέσως να γίνουν προσλήψεις υπαλλήλων, και μάλιστα νέων που να έχουν τα προσόντα να ανταποκριθούν στο έργο του ΕΦΚΑ.

Αντ΄ αυτών, η απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ έχει φροντίσει να προσλάβει γαλάζιους μάνατζερς-γκόλντεν μπόϋς με παχυλούς μισθούς, 8.000 ευρώ το μήνα και μπόνους και, και...

Επιπλέον εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τη διασύνδεση-τη σύζευξη των διαφορετικών βάσεων δεδομένων για την έκδοση των συντάξεων.

Βέβαια, η πολιτική της ΝΔ έχει άλλον προσανατολισμό, την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και την παράδοσή της σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Είναι αναγκαία η αλλαγή κατεύθυνσης, ώστε η κοινωνική ασφάλιση να παραμείνει δημόσια, προς όφελος των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το εγγυάται.​

tags: ΕΦΚΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)