to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 26.11.2019

Κοινωνία

Kαταστροφικός «Γηρυόνης»: Μία γυναίκα νεκρή στη Ρόδο, νέα προβλήματα σε Χαλκιδική και Θάσο

Η Κινέτα και τα Δωδεκάνησα επλήγησαν σφοδρότερα χθες από τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ δύσκολη νύχτα λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης πέρασαν οι κάτοικοι σε Θάσο, Ολυμπιάδα και Ιερισσό Χαλκιδικής με το πρώτο φως της ημέρας να αποκαλύπτει της ζημιές


Μπορεί η κακοκαιρία «Γηρυόνης» να έχει περάσει στην τρίτη και τελευταία φάση της από το πρωί της Τρίτης, όμως δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί κατά τόπους προβλήματα. Στη διάρκεια της νύχτας βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες υπήρξαν στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές τους.

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Ρόδος

Την κήρυξη του νησιού της Ρόδου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε χθες (Δευτέρα 25/11) το βράδυ το νησί.

Τα αιτήματα κατατέθηκαν χθες το βράδυ και αμέσως μετά συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας, όπου έγινε η αποτύπωση της κατάστασης όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι εκείνη την ώρα. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος εξέφρασαν την οδύνη τους για τον χαμό 75χρονης γυναίκας στην Ιαλυσό, όταν τα ορμητικά νερά της βροχής πλημμύρισαν το σπίτι της (βλέπε παρακάτω).

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη του ΣΟΠΠ ήταν ότι, όσες προληπτικές ενέργειες κι αν γίνουν, δεν επαρκούν για να καλύψουν ελλείψεις, παραλήψεις και αστοχίες δεκαετιών, που έχουν τελικά, καταστροφικά αποτελέσματα.

Το νησί δοκιμάζεται και από διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμιών που σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο, Μανδρικό και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους. Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο, εντός ή εκτός της πόλης της Ρόδου.

Πνίγηκε ανήμπορη να αντιδράσει...

Την ίδια στιγμή, μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της το βράδυ της Δευτέρας, καθώς πλημμύρισε το σπίτι της και η ίδια ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, λόγω κινητικού προβλήματος.

   Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Ιαλυσού, όπου βρισκόταν μόνη η γυναίκα, εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να πνιγεί όταν το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού και η ίδια, κατάκοιτη εδώ και χρόνια, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στο σημείο έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Θύματα της κακοκαιρίας έπεσαν επίσης δύο άνδρες που σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Αντίρριο, όταν το ιστιοφόρο τους ανατράπηκε. Επίσης, μία 76χρονη χειμερινή κολυμβήτρια έχασε τη ζωή της στην παραλία «Ψαλίδι» του νησιού της Κω. Την άτυχη γυναίκα βρήκαν οι συγγενείς της που ανησύχησαν όταν άργησε να επιστρέψει στο σπίτι.

Νέα προβλήματα σε Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και Θάσο

Παράλληλα, νέα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και Θάσο, που είχαν πληγεί και τα προηγούμενα 24ωρα από πλημμυρικά φαινόμενα. Το πέρασμα του «Γηρυόνη» από τις δύο παραπάνω περιοχές και οι έντονες βροχοπτώσεις χθες το βράδυ μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, ενώ σπίτια πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την μεταφορά εγκλωβισμένων ατόμων.

   Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στη Θάσο η Υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή του Λιμένα και στην ίδια περιοχή πραγματοποίησε μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία.

Εξαιτίας της παρατεταμένης βροχόπτωσης πλημμύρισαν πάλι την Τρίτη εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και σπίτια στον Λιμένα, υπερχείλισαν ρέματα, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα στη Σκάλα Ποταμιάς και την Παναγία. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε εκ νέου η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την απομάκρυνση ανθρώπων και την άντληση νερών από υπόγεια.

Τα εκσκαφτικά μηχανήματα συνεχίζουν αδιάκοπα τη δουλειά τους και όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης, «η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν υπήρχαν τα μηχανήματα ώστε να απομακρύνουν φερτές ύλες, να κάνουν διανοίξεις στις κοίτες των χειμάρρων και τους αγροτικούς δρόμους. Τα μηχανήματα δουλεύουν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Τόσο ο στρατός, όσο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμος αλλά και ιδιώτες από τις λατομικές επιχειρήσεις με το δικό τους εξοπλισμό, συνδράμουν προκειμένου οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, διάνοιξης αγροτικών δρόμων και απομάκρυνσης όλων των φερτών υλικών να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς».

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε σταδιακά η καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες και τις επιχειρήσεις. Ήδη στο δημαρχείο του νησιού στην πρωτεύουσα της Θάσου, τον Λιμένα, έχει συσταθεί γραφείο που δέχεται τις αιτήσεις των δημοτών τα σπίτια των οποίων έχουν πληγεί από την έντονη κακοκαιρία, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων. Επίσης, από αύριο κλιμάκιο της Περιφέρειας θα επισκεφθεί το νησί, προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και στις επιχειρήσεις.

Μεγάλο όμως είναι το πλήγμα στο ζωικό κεφάλαιο και τις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού, καθώς πολλά αιγοπρόβατα πνίγηκαν και πολλά μελίσσια καταστράφηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους που τα παρέσυραν. Ο κ. Κυριακίδης εκτιμάει ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει από τον ΕΛΓΑ και η καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι αγρότες.

   Στην περιοχή της Ιερισσού και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής η Πυροσβεστική, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις. Εξάλλου στην Ιερισσό στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά άνδρα που είχε εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο και είναι καλά στη υγεία του.

Οι κάτοικοι στην Ολυμπιάδα εκτός από τις πλημμύρες έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στα βασικά δίκτυα, όπως νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, σε ένα σημαντικό τμήμα της περιοχής. «Ένα σπίτι έχει γείρει από τα θεμέλια, έχω ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να πάει για αυτοψία, καθώς μπορεί να είναι ακατάλληλο» αναφέρει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, ο οποίος περιγράφει πως «πρανή κατέρρευσαν και έπεσαν στον δρόμο από Ολυμπιάδα προς Βαρβάρα».

Σήμερα τα σχολεία σε όλο τον Δήμο Αριστοτέλη λειτούργησαν κανονικά, ενώ κλειστά παρέμειναν στην Ολυμπιάδα.

   Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα κύλησε η νύχτα στη Θεσσαλονίκη όπου ο «Γηρυόνης» έκανε την εμφάνισή του κυρίως μέσω των δυνατών ανέμων που έπνεαν χθες στο πολεοδομικό συγκρότημα, με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει σε περισσότερες από πενήντα περιπτώσεις για κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικειμένων από δρόμους και πεζοδρόμια.

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένους επαρχιακούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στον νομό Χαλκιδικής, κλειστή στο τριακοστό πρώτο χιλιόμετρο ( ύψος Πλατανόρεμα) παραμένει η επαρχιακή οδός Πολυγύρου– Ιερισσού, λόγω καθίζησης που έχει υποστεί το οδόστρωμα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις της περασμένης Παρασκευής. Κλειστός – στο πρώτο χιλιόμετρο- είναι ο επαρχιακός δρόμος Ολυμπιάδας - Βαρβάρας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην παραλιακή –χωμάτινη- οδό του οικισμού Γαλήνη στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Στον νομό Ημαθίας κλειστοί είναι οι δρόμοι Βέροιας – Λαζοχωρίου όπως και Μακροχωρίου– Ταγαροχωρίου, καθώς έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Τριπόταμου.

Κινέτα: Ζημιές σε περισσότερα από 300 σπίτια - Ελεύθερα τα διόδια Ελευσίνας-Αγ. Θεοδώρων

Στην Κινέτα κατέβηκαν τόνοι νερού με μπάζα, φερτά υλικά και καμένα δέντρα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι καμένοι κορμοί δέντρων από την πυρκαγιά του 2018 που παρασύρθηκαν.

Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα στις γειτονιές της περιοχής, καθώς πολλά σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν και ένα ρεύμα υπερχείλισε μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια. Δεκάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από σπίτια και αυτοκίνητα.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, που βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην Κινέτα έκανε λόγο για «συγκλονιστική εικόνα» και προανήγγειλε αποζημιώσεις για τους πληγέντες.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα εξέφρασε το φόβο ότι τέτοιες καταστροφές θα επαναλαμβάνονται συχνότερα στο μέλλον. Επίσης, υποστήριξε ότι αυτό που συνέβη χθες, όπως και η πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού , οφείλονται σε μακροχρόνια προβλήματα. Γι’ αυτό, όπως είπε η κυβέρνηση θα ενσωματώσει το ζήτημα με τις πλημμύρες στον καινούργιο σχεδιασμό που ετοιμάζει για τις φωτιές και έχει μακροχρόνια βάση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι Υπηρεσίες του πραγματοποίησαν περίπου 100 αυτοψίες σε κατοικίες που υπέστησαν ζημίες. Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των κατοικιών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία μπορεί να ξεπερνά και τις 300. Μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου επιχειρούν συνεχώς για την απομάκρυνση των φερτών υλικών, ενώ κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές σε περιουσίες και οικίες. «Το ζητούμενο είναι να αποκατασταθούν και να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι πληγέντες όπως και να θωρακιστεί αποτελεσματικά η περιοχή», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης ανακοινώνοντας την πρόθεση της περιφέρειας «να χρηματοδοτήσει τα αντιπλημμυρικά έργα που θα ακολουθήσουν για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίσκεψη του Γιώργου Τσίπρα στην Κινέττα: Η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές

Παρών στην αυτοψία και ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος διαβεβαίωσε για την πλήρη αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής και για την σύντομη εξομάλυνση των προβλημάτων και στην περιοχή της Πίκας στο «μάτι του κυκλώνα», όπως το αποκάλεσε.

Ως βασικές αίτιες της καταστροφής που συντελέστηκε εντός περίπου 2- 3 ωρών, ο κ. Σταμούλης ανέφερε τον συνδυασμό της ύπαρξης του καμένου -από τον Ιούλιο του 2018- άνωθεν πευκοδάσους, με την ισχυρή βροχόπτωση (150-200 χιλιοστόμετρα που ισοδυναμούν με την ποσότητα στη διάρκεια μισού έτους). Η έλλειψη ριζικού συστήματος στα καμένα όσο και τα κορμοδέματα παρασύρθηκαν από το νερά και την λάσπη φράζοντας τελείως το ρέμα. «Ουσιαστικά εξαφανίστηκε ο χείμαρρος από τους τόνους των φερτών υλικών», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «εκεί έχουν εστιάσει τα μηχανήματα και τα συνεργεία, προκειμένου να γίνει διάνοιξη και αποκατάσταση των πρανών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η απορροή». Ενημέρωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ουσιαστικά έχει αντλήσει τα νερά από τα κτίσματα και τα υπόγεια, ενώ για τον καθαρισμό τους από την απομείνασα λάσπη «θα επιστρατευτούν βοθροφόρα και άλλα ειδικά μηχανήματα».

«Ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες και δεν απορρυθμίστηκαν οι ζωές των κατοίκων, καθώς η περιοχή δεν είναι τόσο αστική όσο παραθεριστική και αυτήν την περίοδο σχεδόν αδειανή, ενώ δεν διαθέτει ούτε καν σχολείο», τόνισε ο κ. Σταμούλης. Ωστόσο τα τεχνικά κλιμάκια της περιφέρειας και του δήμου καταγράφουν τα προβλήματα, ενώ επί ποδός είναι και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια, κατέληξε.

Στο μεταξύ, ελεύθερη θα είναι η διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς της Ελευσίνας και των Αγίων Θεοδώρων μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του πληγέντος από την κακοκαιρία αυτοκινητοδρόμου, με σχετική εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Η 3η φάση του «Γηρυόνη»

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ολικά ύψη βροχής -από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί την Τρίτης- στη Θάσο. Ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών έδωσε 138 χιλιοστά βροχής στον Λιμένα Θάσου, κάτι που δημιούργησε νέα προβλήματα στο νησί. Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου στο Λιμένα Θάσου, κατά τις τελευταίες έξι μέρες έχουν πέσει συνολικά 464 χιλιοστά βροχής ενώ καθ' όλο το 2018 είχαν πέσει μόλις λίγα περισσότερα από 600 χιλιοστά.

Τη Δευτέρα επλήγη ιδιαίτερα το νησί της Ρόδου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ ασθενέστερες βροχές είχαν σημειωθεί και την Κυριακή. Όπως προκύπτει από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στον Έμπωνα Ρόδου έπεσαν 152 χιλιοστά βροχής σε 11 περίπου ώρες, εκ των οποίων τα 125 χιλιοστά σε διάστημα μόνο τεσσάρων ωρών (12:30 έως 16:40). Συνολικά κατά το διήμερο Κυριακής - Δευτέρας καταγράφηκαν 154 χιλιοστά βροχής στον Έμπωνα, 100 χιλιοστά στην πόλη της Ρόδου και στη Λίνδο και 39 χιλιοστά στην Κατταβιά.

O καιρός την Τρίτη 26/11

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και σήμερα (Τρίτη 26/11) στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κατα διαστήματα μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στη κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 και πρόσκαιρα στο Θρακικό 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοανατολικοί 4 με 5 και γρήγορα βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-11-2019

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά από το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)