to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 23.02.2022

Κοινωνία

Στο Εφετείο ζητάει δικαίωση η οικογένεια του Μπακάρι Χέντερσον

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται από σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η υπόθεση για την δολοφονία του Αμερικανού υπήκοου Μπάκαρι Χέντερσον πριν από 5 χρόνια στον Λαγανά Ζακύνθου


Διεκόπη για τις 11 Μαρτίου η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας για την υπόθεση του θανάτου, του Αμερικανού υπηκόου Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από την έδρα του δικαστηρίου να απορριφθεί η έφεση του αντεισαγγελέα Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών. Τελικά το δικαστήριο απέρριψε την έφεση μόνο για τον έναν εκ των επτά κατηγορουμένων και η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.

Σήμερα κατέθεσε μόνο ο πατέρας του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων.

Η δίκη ξεκίνησε εκ νέου, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε προηγούμενο βαθμό, δεν ήταν αντίστοιχη του αδικήματος που συγκλόνισε την κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Προηγήθηκε η εξέταση από το προεδρείο, κάποιων προδικαστικών ζητημάτων που έβαλε η υπεράσπιση, με σημαντικότερο το αίτημα να ακυρωθεί η έφεση του Εισαγγελέα για επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Το αίτημα απορρίφθηκε από το προεδρείο για 3 από τους κατηγορούμενους και έγινε δεκτό για τον 1 ελληνικής καταγωγής, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι ποινές κάθειρξης που είχε επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας κυμαίνονταν από 5 έως 15 έτη, με αποτέλεσμα σήμερα μόνο ένας από τους επτά κατηγορούμενους να παραμένει στη φυλακή. Στη δίκη παρευρίσκονται οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον, οι οποίοι ταξίδεψαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος Αμερικανός βρισκόταν σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά, όταν μετά από καυγά κυνηγήθηκε από ομάδα που του καταφέραν θανατηφόρα χτυπήματα στη μέση του δρόμου

Πληροφορίες: tempo24.gr, AΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)