to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στο εδώλιο ο «άριστος» Πουλής για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο εδώλιο παραπέμπεται για να δικαστεί ο «γαλάζιος» πολιτευτής -και φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη- Σταμάτης Πουλής και ακόμη τρία πρόσωπα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δεκάδες παράνομες προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για τις δύο υποθέσεις που είχε αναδείξει η δημοσιογραφική έρευνα του documentonews.gr και είχε παραπέμψει στη Δικαιοσύνη ο τότε υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, δεχόμενος σφοδρές επικρίσεις περί δήθεν σκευωρίας.


Την ίδια «καραμέλα» που χρησιμοποίησε ο Άδωνης Γεωργιάδης προκειμένου να δικαιολογήσει την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν άδικα στη Δικαιοσύνη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος δημοσιογράφοι όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, για να δικαιωθούν τελικά πανηγυρικά από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Ας δούμε όμως τις νεότερες εξελίξεις.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με τα υπ΄ αριθμόν 875 και 876 βουλεύματα που εξέδωσε απέρριψε τις εφέσεις που είχαν ασκηθεί κατά των δύο παραπεμπτικών βουλευμάτων που είχε αποκαλύψει το documentonews.gr και είχαν εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2022. Οι εμπλεκόμενοι είχαν ασκήσει έφεση κατά των δύο αυτών παραπεμπτικών βουλευμάτων προβάλλοντας τυπικούς λόγους. Όπως για παράδειγμα ότι από τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε υπάρξει ζημία κτλ.

Ωστόσο οι προσφυγές δεν έγιναν δεκτές. Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε τις ασκηθείσες Εφέσεις με το σκεπτικό ότι «το εκκαλούμενο βούλευμα εκθέτει με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά από τα οποία συνήγαγε την ύπαρξη ζημίας στα περιουσιακά του ΚΕΕΛΠΝΟ». Επίσης, όπως υπογραμμίζεται «οι προσληφθέντες υπάλληλοι δεν παρείχαν πραγματική εργασία και ότι η όποια παρασχεθείσα εργασία ήταν ανώφελη για τον οργανισμό αφού δεν υπήρχε ανάγκη πρόσληψης νέων υπαλλήλων ενώ οι υπηρεσιακές ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ μπορούσαν να καλυφθούν από το υπάρχουν προσωπικό του».

Έτσι ο Σταμάτης Πουλής και τρία ακόμη πρόσωπα αναμένονται να κάτσουν στο εδώλιο. Μεταξύ αυτών η σύζυγός του Πουλή και συνεργάτης του Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου αλλά και η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ και διορισμένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αικατερίνη Πολύζου.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, που αφορούν σε δεκάδες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η μία, αφορά στις 22 παράνομες προσλήψεις ημετέρων οι οποίες μάλιστα έγιναν αποκλειστικά επί θητείας Αδ. Γεωργιάδη, για τον οποίο οι όποιες ποινικές ευθύνες έχουν προφανώς… παραγραφεί.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστούν για κακουργήματα αφορούν σε 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14.

Οι 22 παράνομες προσλήψεις

Για την υπόθεση με τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν κατά περίπτωση στις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη. Οι προσλήψεις έγιναν την περίοδο 2013 – 2014, και φέρεται να ζημιώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 251.629 ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση οι παράνομες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά επί υπουργίας του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Οι συγκεκριμένοι εξωτερικοί συνεργάτες «εντάχθηκαν μη νόμιμα στη μισθοδοσία του ΚΕΕΛΠΝΟ τουλάχιστον από την 31-10-2013, σταδιακά ανάλογα με τον χρόνο πρόσληψης ενός εκάστου εξ αυτών και μέχρι και τον Μάιο του έτους 2014».

Οι 74 παράνομες προσλήψεις

Για τις 74 παράνομες προσλήψεις τα αδικήματα που τους αφορούν κατά περίπτωση είναι για τις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη. Οι 74 παράνομες προσλήψεις είχαν γίνει περίοδο 2011-14 από τις οποίες ζημιώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 1,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «προσλήψεις – συνεργασίες» διάφορων ειδικοτήτων, είτε διοικητικών υπαλλήλων είτε γιατρών.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις αυτές αφήνουν έκθετο τον Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 2019 άλλωστε ο Σταμάτης Πουλής ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ παρά τις εμπλοκές του Δικαιοσύνη καθώς την περίοδο εκείνη ήταν ερευνώμενος για μία σειρά από υποθέσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)