to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 24.10.2022

Κοινωνία

Στο εδώλιο η οικογένεια Ινδαρέ για την περίφημη επιχείρηση εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι

Στο εδώλιο σήμερα ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δυο γιοι του για όσα έγιναν στο σπίτι τους στο Κουκάκι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση διπλανής κατάληψης. Ο σκηνοθέτης υποστήριξε πως είχε ο ίδιος ζητήσει την εκκένωση της κατάληψης δύο χρόνια πριν την αστυνομική επιχείρηση.


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείο Πλημμελημάτων κάθονται σήμερα ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δυο γιοι του για όσα έγιναν νωρίς το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου 2019 στο σπίτι τους στο Κουκάκι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ειδικών δυνάμεων για εκκένωση διπλανής κατάληψης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε θύελλα πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων καθώς από την πλευρά της οικογένειας καταγγέλθηκε υπέρμετρη αστυνομική βία σε βάρος τους και εν τέλει προσπάθεια εμπλοκής τους σε μια υπόθεση στην οποία ήταν απλοί θεατές.
Τα αδικήματα

Η οικογένεια δικάζεται για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της λειτουργίας της υπηρεσίας, της απείθειας, της εξύβρισης κατά συρροή, της απόπειρας παράνομης βίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Γιατί "βιαιοπράγησαν εναντίον τους και δη με με τα χέρια και τα πόδια τους τούς κτύπησαν με δύναμη σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ επιπλέον ο Δημ. Ινδραρές κατά την στιγμή της ακινητοποίησής του αποπειράθηκε να αποσπάσει τον υπηρεσιακό εξοπλισμό του αστυνομικού”.

Επίσης, "τους απηύθυναν εξυβριστικές φράσεις ... επιδεικνύοντας ούτως καταφρόνηση στο πρόσωπό τους”, ενώ οι αστυνομικοί διαπίστωσαν – όπως αναφέρουν- πως "εκσφενδόνισαν προς το μέρος τους πέτρες, καρέκλες, πυροσβεστήρες βαριά αντικείμενα, λύματα, μπογιές χρώματος πράσινου και λευκού και επιπλέον τους απηύθυναν την απειλητική φράση "Θα πεθάνετε σήμερα", επιχειρώντας ούτως να αποτρέψουν την είσοδό τους στο προαναφερθέν ακίνητο”.

Είχαν ενημερώσει 2 χρόνια πριν

Όλα αυτά οι ίδιοι κατηγορούμενοι που είχαν ζητήσει – προ διετίας- από την αστυνομία να λήξει την κατάληψη. Μιας κατάληψη (μεσοτοιχία με το σπίτι τους) για την οποία είχαν ενημερώσει τον Μάρτιο του 2017 τόσο το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" και ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Προσοδοφόρων Ακινήτων, όσο και το Αστυνομικό Τμήμα Νέου Κόσμου, για να ληφθούν μέτρα, προκειμένου αμφότερα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με την κατάληψη.

Και αντί να διαμαρτύρονται αυτοί για την αδράνεια του Κράτους, βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Είχαν έρθει μάλιστα σε διένεξη με τους καταληψίες και τους απαγόρευαν να περνούν στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με την περιγραφή τους, υπάρχουν (και έχουν δημοσιευθεί) "φωτογραφίες που είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστικές, από τις οποίες προκύπτει ότι και οι τρεις βρισκόμασταν στο μπαλκόνι μας ενόσω εκτυλισσόταν η επιχείρηση εκκένωσης.

Σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο φαίνονται εναργώς στιγμιότυπα από τη διάρρηξη της πόρτας του κατειλημμένου κτιρίου από τους αστυνομικούς που επιχειρούσαν, καθώς και από τη ρίψη αντικειμένων από τους καταληψίες προς τους αστυνομικούς, ενώ ταυτόχρονα εμείς απεικονιζόμαστε στο μπαλκόνι μας να παρακολουθούμε την επιχείρηση”.

Ανέφεραν δε, πως "οι ως άνω κατηγορίες που μας αποδίδονται είναι απόλυτα ψευδείς και αποτελούν περιεχόμενο μιας πλήρως κατασκευασμένης σε βάρος μας δικογραφίας που μοναδικό σκοπό έχει να δικαιολογήσει την αστυνομική βία που ασκήθηκε σε βάρος μας, αλλά και την αποτυχία σύλληψης των πραγματικών δραστών.

Μολονότι, κατανοούμε το δυσχερές έργο που είχαν να διεκπεραιώσουν οι αστυνομικοί την επίδικη ημέρα, θεωρούμε αδιανόητο να κατηγορούμαστε εμείς ως εξιλαστήρια θύματα απλά και μόνο διότι καταληφθήκαμε στην ταράτσα του σπιτιού μας χωρίς κανένα στοιχείο που να μας συνδέει με τις έκνομες ενέργειες των καταληψιών του διπλανού κτιρίου και διότι ζητήσαμε από τους αστυνομικούς να μας αποδείξουν ότι η επέμβασή τους στον ιδιόκτητο χώρο μας τηρεί υπό τις εκ του νόμου θεσμικές προϋποθέσεις, ήτοι ένταλμα ή παρουσία Εισαγγελέως”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)