to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 05.11.2014

Πολιτισμός

Στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας συνεχίζεται η Εβδομάδα Παραδοσιακών Βενεζουελάνικων Χορών

Ο χώρος πραγματοποίησης της εκδήλωσης είναι το Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης», στην οδό Μικράς Ασίας 124, στο Κερατσίνι, στις 19:30.


Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκαν χθες στο Δήμο Νέας Ιωνίας παραδοσιακοί βενεζουελάνικοι χοροί από τη χορευτική ομάδα «Venezuela y Danza». Το κοινό απόλαυσε τους εξωτικούς ρυθμούς του Καλίψο (Calipso) και του Χορόπο (Joropo), ενώ μια ξεχωριστή εμφάνιση έκανε τοπικός χορευτικός σύλλογος με στόχο να προωθηθεί η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στους δυο λαούς.

Επόμενη στάση για απόψε είναι ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπου οι η χορευτική μας βενεζουελάνικη ομάδα, μαζί με τοπικό χορευτικό σύλλογο θα παρουσιάσουν μια βραδιά γεμάτη ρυθμό, μουσικές και χρώματα.

Ο χώρος πραγματοποίησης της εκδήλωσης είναι το Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης», στην οδό Μικράς Ασίας 124, στο Κερατσίνι, στις 19:30.

«Venezuela y Danza» είναι μια αναγνωρισμένη χορευτική ομάδα από τη Βενεζουέλα, η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια προωθεί την εξέλιξη των παραδοσιακών χορών και την κουλτούρα τους τόσο στη Βενεζουέλα όσο και σε διεθνή φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ της Ανθρωπότητας στο Παρίσι όπου εμφανίστηκε για δυο συνεχόμενες χρονιές. Στα πλαίσια της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα 2014», η ομάδα συμπεριλήφθηκε στην Εβδομάδα Παραδοσιακών Βενεζουελάνικων Χορών, που βρίσκεται σε περιοδεία αυτές τις μέρες σε δήμους της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, έχει την τιμή να προσκαλέσει τους πολίτες του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τη βενεζουελάνικη, τη λατινοαμερικάνικη και την ελληνική κοινότητα και όλο το κοινό να παρακολουθήσει την εβδομάδα εκδηλώσεων, με στόχο την γνωριμία και την επαφή με τις πολιτιστικές πτυχές των δύο λαών.

Την Εβδομάδα Παραδοσιακού Βενεζουελάνικου Χορού θα τιμήσουν με την παρουσία τους δημοτικές αρχές και το διπλωματικό σώμα της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Είσοδος ελεύθερη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)