to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απολογείται ο Ματίας Λάνχοφ για την «προσβολή μνημείου»

Ο διάσημος σκηνοθέτης βρέθηκε στο αυτόφωρο, μετά από την καταγγελία ενός αρχαιοφύλακα, σύμφωνα με τον οποίο μία Γαλλίδα ηθοποιός βρισκόταν γυμνή μέσα στο θέατρο.


Ο διάσημος σκηνοθέτης Ματίας Λάνχοφ βρίσκεται στην Αρχαία Επίδαυρο, από το πρωί της Τρίτης, μαζί με πολυμελές γερμανοελβετικό κινηματογραφικό συνεργείο για το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ που αφορά τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

Ο διάσημος σκηνοθέτης βρέθηκε στο αυτόφωρο, μετά από την καταγγελία ενός αρχαιοφύλακα, σύμφωνα με τον οποίο μία Γαλλίδα ηθοποιός βρισκόταν γυμνή μέσα στο θέατρο, ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο διάζωμα. Ο αρχαιοφύλακας κάλεσε κατευθείαν την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί όλο το συνεργείο και να οδηγηθεί στο κρατητήριο του Ναυπλίου. Για προσβολή του μνημείου…

Είχαν ζητήσει και έλαβαν άδεια για γυρίσματα μέσα στον χώρο του αρχαίου θεάτρου, αλλά η άδεια αυτή δεν δικαιολογούσε την εμφάνιση μιας γυμνής γυναίκας μέσα στον αρχαίο χώρο -και μάλιστα σε προκλητικές πόζες. Τη γυμνή κοπέλα κατέγραφαν τρεις κάμερες, ενώ το υλικό που καταγράφηκε από την σκηνοθετική ομάδα κρατείται από τις αστυνομικές αρχές.

Ο Ματίας Λάνχοφ οδηγήθηκε στις 16.00 της Πέμπτης στη Γ' Ασφάλεια Ναυπλίου ώστε να απολογηθεί για τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, ενώ έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η απολογία του άργησε να ξεκινήσει, αφού ο Ματίας Λάνχοφ ζήτησε δικηγόρο από τη Γαλλική Πρεσβεία και μεταφραστές, γεγονός που καθυστέρησε τη διαδικασία. Μάλιστα η δικηγόρος που ορίστηκε από την Πρεσβεία, ζήτησε το στικάκι με το επίμαχο υλικό, αλλά οι αστυνομικές αρχές αρνήθηκαν να της το δώσουν.

Υπάρχει ισχυρή κινητοποίηση από την πλευρά της Γαλλικής αλλά και της Ελβετικής Πρεσβείας. Σε μηνύσεις προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία προχώρησε και ο ίδιος ο Ματίας Λάνχοφ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)