to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στο απυρόβλητο οι κλινικάρχες

Καμία πίεση από το υπουργείο Υγείας στους επιχειρηματίες της Υγείας, παρά τα όσα μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει ελέω πανδημίας και με τις πλάτες της κυβέρνησης


Τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών. Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου αφήνοντας χωρίς νοσηλεία εκατοντάδες περιστατικά καθημερινά. Οι ΜΕΘ, είδος εν ανεπαρκεία. Άνθρωποι πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Οι γιατροί, λίγοι και ακόμα λιγότεροι λόγω των αναστολών εργασίας. Και όσοι έχουν μείνει έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Όσο για το μέλλον; Αυτό παρουσιάζεται από τους επιστήμονες ακόμη πιο ζοφερό.

Και η κυβέρνηση; Η κυβέρνηση, με τις επιλογές της, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή καθώς επιμένει να αφήνει στο απυρόβλητο τους κλινικάρχες. Καθώς αρνείται πεισματικά να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία και αρκείται στην έστω και με καθυστέρηση επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών ώστε να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους κλινικάρχες, όμως, ούτε λέξη από τον υπουργό Υγείας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Καμία πίεση στους επιχειρηματίες της Υγείας, παρά τα όσα μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει ελέω πανδημίας και με τις πλάτες της κυβέρνησης. Γι' αυτούς οι επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά και σαν να μην βρίσκεται η χώρα σε κατάσταση υγειονομικού πολέμου.

Τα χαϊδεμένα παιδιά της κυβέρνησης εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός μάχης και εκτός κεντρικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που αφήνει καθημερινά πίσω τις δεκάδες και σύντομα εκατοντάδες νεκρούς. Γιατί οι προβλέψεις των επιστημόνων αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών κάνουν λόγο για τριψήφια νούμερα νεκρών τον επόμενο μήνα. Και για να γίνει πιο κατανοητή η δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία θα ήταν χρήσιμο να γινόταν γνωστός και ο αριθμός των ζωών που χάνονται πλέον από μη Covid ασθενείς, στους οποίους τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούν να παράσχουν την απαραίτητη νοσηλεία. Μια κατάσταση πολέμου με ελέω κυβέρνησης λιποτάκτες τους κλινικάρχες.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)