to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 14.11.2017

Κοινωνία

Στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας τοποθετήθηκαν οι πρώτες ράγες του Μετρό

Έως το τέλος του 2018, ή τις αρχές του 2019, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των σιδηροδρομικών ραγών του Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε ήδη από το αμαξοστάσιο της Πυλαίας


Έως το τέλος του 2018, ή τις αρχές του 2019, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των σιδηροδρομικών ραγών του Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε ήδη από το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, σηματοδοτώντας νέα φάση στην πορεία των έργων. «Ξεκίνησαν και μπαίνουν οι ράγες, είχαμε πει ότι θα ξεκινούσε η τοποθέτησή τους έως το τέλος του 2017, με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018 ή αρχές του 2019, προκειμένου να έχουμε την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του μετρό το 2019» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος το έργο προχωρά όπως είχε σχεδιαστεί και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. «Είχαμε πει ότι θα μπουν οι ράγες, ξεκίνησε. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα απελευθερωθούν δρόμοι, προκειμένου να λήξει η ταλαιπωρία για κατοίκους και επαγγελματίες και ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα» είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, προαναγγέλλοντας επίσης ότι ανοίγει πλέον, το κλειστό τμήμα της οδού Δελφών, ύστερα από έξι χρόνια. Η κλειστή οδός (το τμήμα μεταξύ Μ. Μπότσαρη και Π. Συνδίκα) είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και παραπόνων από καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής. «Παραδίδεται σε πλήρη κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις το τμήμα της οδού Δελφών, που τόσο ταλαιπώρησε τον κόσμο» σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος.

«Το έργο του μετρό, θα τολμούσα να πω, ότι δεν προχωρά απλώς αλλά τρέχει» υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι την ερχόμενη Δευτέρα, ο ένας από τους δύο μετροπόντικες διάνοιξης των σηράγγων του μετρό, η «Έλλη», θα φτάσει στον σταθμό «Καλαμαριά», στο κέντρο του ομώνυμου δήμου.

Η Αττικό Μετρό θα συμμετέχει μάλιστα στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Θεσσαλονίκης, αφού όπως επανέλαβε ο πρόεδρος της εταιρείας «οι γερανοί του Μετρό θα στολιστούν, θα τοποθετηθούν λαμπάκια, να φωτίζουν και να κάνουν πιο όμορφη τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των γιορτών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)