to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 22.06.2017

Πολιτική

Στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Σοσιαλιστών ο Αλ. Τσίπρας - Εγκάρδια συζήτηση με τον Π. Τζεντιλόνι

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή - Ο πρωθυπουργός είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι, προσχερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES)


Εγκάρδια συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός προσχερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). «Η κοινωνική Ευρώπη, οφείλει να είναι προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις. Να εργαστούμε για άμεσα αποτελέσματα προς όφελος των λαών», τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο Αλ. Τσίπρας.

Η συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη

 

Για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενημέρωσε νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση και αξιολόγηση επί του εγγράφου που κατέθεσε ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν 'Αιντε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε ο συντονισμός ενόψει των επαφών που θα έχουν και οι δύο ηγέτες σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς και για την συζήτηση που θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου απόψε για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή με κύρια θέματα την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη μετανάστευση, και το διεθνές εμπόριο. Ο πρωθυπουργός χτες το απόγευμα ήταν κεντρικός ομιλητής στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει απόψε η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus)* του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο "Το σενάριο που λείπει - Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους". Στο επίκεντρο της συζήτησης η διερεύνηση για μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες (ώρα Ελλάδας) έχει ως εξής:

 

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 

13:15-15:15 Συμμετοχή στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) 

15:00-15:45 Άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 

16:00-19:30 1η συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 

20:00-23:30 Δείπνο εργασίας των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

23:30-24:00 Συνεδρία εργασιών σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ('Αρθ. 50)

 

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 

10:15-10:45 Άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 

11:00-13:30 2η συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)