to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:39 | 09.12.2014

Πολιτική

Στις όχθες ενός απάνθρωπου Ποταμιού...

...ή αλλιώς τα δικαιώματα και η αξία της ανθρώπινης ζωής που πήρε το Ποτάμι.


Το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αρκεί για να περιγράψει το πολιτικό στίγμα του Ποταμιού, όπως αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση απλώς για να βγαλετε τα δικά σας συμπεράσματα από το νέο αυτό ήθος που ευαγγελίζεται το Ποτάμι (...και οι σάπιες όχθες του):

Η πρόταση του Σύριζα είναι η στην πράξη κατάργηση της φυλακής", σημειώνει σε δήλωση του ο κ. Παύλος Ελευθεριάδης, Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Ποταμιού, σχολιάζοντας την πρόταση ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ "να δίνεται εκπαιδευτική άδεια αυτόματα σε όλους τους επιτυχόντες σε κάποια σχολή, υποδίκους ή καταδίκους, ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος που έχουν διαπράξει ή για το οποίο κατηγορούνται".

"Ομάδα βουλευτών του Σύριζα, με επικεφαλής την υπεύθυνο δικαιοσύνης Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε τροπολογία για τις άδειες κρατουμένων", σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Ελευθεριάδης και προσθέτει: "Η πρόταση του Σύριζα είναι να δίνεται εκπαιδευτική άδεια αυτόματα σε όλους τους επιτυχόντες σε κάποια σχολή, υποδίκους ή καταδίκους, ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος που έχουν διαπράξει ή για το οποίο κατηγορούνται. Με την πρόταση καλύπτονται τόσο όσοι ήταν φοιτητές όταν φυλακίστηκαν αλλά και όσοι πέτυχαν στις εξετάσεις ενώ ήταν κρατούμενοι.

Σύμφωνα με την πρότασή του Σύριζα καταργείται η διακριτική ευχέρεια του συμβουλίου της φυλακής. Η εκπαιδευτική άδεια θα απορρίπτεται μόνο «κατ’ εξαίρεση», εάν δηλαδή το συμβούλιο της φυλακής μπορεί να αποδείξει «με ασφάλεια και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας θα βλάψει ή θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο υπέρτερο έννομο αγαθό».

Καθώς όμως η απόδειξη μελλοντικού γεγονότος «πέραν πάσης αμφιβολίας» δεν έχει ακόμα γίνει δυνατή από τους νόμους της φυσικής ή της λογικής και δεν προβλέπεται από καμμία άλλη έννομη τάξη του κόσμου, η πρόταση του Σύριζα είναι η στην πράξη κατάργηση της φυλακής, τουλάχιστον για τους πιο μελετηρούς ληστές, βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους ή και τα μέλη ρατσιστικών εγκληματικών συμμοριών. Όσοι είναι φοιτητές θα βγαίνουν όποτε το επιθυμούν.

Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν όμως καλύτερη μεταχείριση. Τόσο από την έννομη τάξη, που οφείλει να τους προστατεύει από το έγκλημα και την ανασφάλεια, αλλά και από τους πολιτικούς τους, που οφείλουν να τους μεταχειρίζονται με κάποια στοιχειώδη σοβαρότητα και χωρίς πρόχειρο και ασυγκράτητο λαϊκισμό".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)