to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 16.06.2022

Κοινωνία

«Στις κραυγές πόνου οι αστυνομικοί απαντάνε με σιωπή»: Χωρίς περίθαλψη μετανάστης με χρόνιο νόσημα που κρατείται στην Αμυγδαλέζα

Την κραυγή απελπισίας του 40χρονου Ιχλάκ Αχμέντ, μετανάστη χρονίως πάσχοντα, που κρατείται στην Αμυγδαλέζα και τον αφήνουν χωρίς περίθαλψη, περιγράφει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ


Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ:

Ο Ιχλάκ Αχμέντ, 40 ετών, ήταν ένας από τους χίλιους μετανάστες που βρέθηκαν στην Αμυγδαλέζα με τις επιχειρήσεις σκούπα του Θεοδωρικάκου. Είναι χρονίως πάσχων από δερματικό νόσημα και για αυτό τον παρακολουθούσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρού.

Με την φυλάκιση του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας έγινε μία επίσκεψη του σε νοσοκομείο χωρίς να έχει φάρμακα, χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα για νέα αναγκαία επίσκεψη. Ο ίδιος φοβάται να μπει σε κλειστούς χώρους αφού υπάρχουν άλλα άτομα με φυματίωση όπως δηλώνει. Αρνείται να πάρει φαγητό μέρες τώρα και ζητά επίμονα από τους αστυνομικούς να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Στις κραυγές πόνου οι αστυνομικοί απαντάνε με σιωπή.

Η κτηνωδία των φυλακίσεων μεταναστών εργατών διότι δεν έχουν χαρτιά αντί να τους δοθούν φτάνει να απειλεί με εξόντωση ασθενείς που χρειάζονται φροντίδα. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας πάντα συμβόλιζε την ρατσιστική αθλιότητα του δόγματος “οι ζωές των μεταναστών δεν μετράνε”. Σε μιά περίοδο που στο τουρισμό και την αγροτική παραγωγή υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών, αντί για νομιμοποιήσεις μεταναστών έχουμε τις συλλήψεις τους για απελάσεις!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κατρακυλήσει στο ρατσιστικό βούρκο μέσα στην κρίση της και δημιουργεί εχθρικό περιβάλλον γα τους μετανάστες για να συσπειρώσει την ακροδεξιά βαδίζοντας προς τις εκλογές.

Καλούμε την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ να παρέμβουν για την σωτηρία της ζωής του Ιχλάκ Αχμέντ.

Φωτογραφία του Ιχλάκ Αχμέντ που δημοσιοποιεί η ΚΕΕΡΦΑ

Απαιτούμε να σταματήσει ο βάρβαρος εγκλεισμός του Ιχλάκ Αχμέντ, να το δοθεί άμεσος αξιοπρεπής περίθαλψη. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα και να πάρουν χαρτιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)