to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 18.05.2019

Διεθνή

Ανατροπή των δημοσκοπήσεων στην Αυστραλία: Μικρό προβάδισμα για τον συντηρητικό κυβερνητικό συνασπισμό

Η πρώτη καταμέτρηση των ψήφων από τις εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία δίνει προβάδισμα 51,7% στον κυβερνητικό φιλελεύθερο συντηρητικό συνασπισμό έναντι ποσοστού 48,3% στους κεντροαριστερούς Εργατικούς


Η πρώτη καταμέτρηση των ψήφων από τις εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία δίνει προβάδισμα 51,7% στον κυβερνητικό φιλελεύθερο συντηρητικό συνασπισμό έναντι ποσοστού 48,3% στους κεντροαριστερούς Εργατικούς, με το ποσοστό καταμέτρησης να είναι λίγο μεγαλύτερο από το 15% επί του συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (AEC).

Τα πρώτα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν νίκη των Εργατικών.

«Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός στην Αυστραλία διαφαίνεται ότι ίσως επιστρέψει στην κυβέρνηση, μετά τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι παραμένει αδιευκρίνιστο, αν θα έχει μία απόλυτη πλειοψηφία», μεταδίδει η ABC TV. “Την στιγμή αυτή, διαφαίνεται ουσιαστικά μία επιστροφή της κυβέρνησης Μόρισον,” δήλωσε ο Άντονι Γκριν επικεφαλής εκλογικός αναλυτής της ABC TV. “Δεν είμαστε σίγουροι σε ποια θέση θα επιστρέψει η κυβέρνηση,” είπε ο ίδιος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, αλλά θα έχει περισσότερες έδρες από την αντιπολίτευση των Εργατικών.

Οι ψηφοφόροι στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές κλήθηκαν να αναδείξουν 151 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ένα περισσότερο από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές, έπειτα από την αναμόρφωση του σώματος λόγω της αύξησης του πληθυσμού. Η προεκλογική εκστρατεία που διήρκησε 36 μέρες που η κλιματική αλλαγή και η φορολογική μεταρρύθμιση βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας.

Πληροφορίες: Reuters via ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)