to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 01.07.2021

Κοινωνία

Στις εκλογές του ΔΣΑ κατεβαίνει η «Εναλλακτική Παρέμβαση», υποψήφιος πρόεδρος ο Θαν. Καμπαγιάννης

«Οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων το Νοέμβριο του 2021 είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία του Συλλόγου μας, ώστε να φέρουμε στο προσκήνιο έναν άλλο δρόμο, μια άλλη οπτική για τις/τους αυτοαπασχολούμενες/ους και τις/τους εργαζόμενες/-ους μισθωτούς δικηγόρους, μια άλλη κατεύθυνση για τους συνηγόρους των δικαιωμάτων», τονίζει η Εναλλακτική Παρέμβαση


Η Εναλλακτική Παρέμβαση ανακοινώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές του ΔΣΑ με υποψήφιο Πρόεδρο τον Θανάση Καμπαγιάννη, επισημαίνοντας πως «υπάρχει άλλος δρόμος για τη δικηγορία!».

Όπως αναφέρει:

«Οι 16 μήνες της πανδημίας βρίσκουν τους μαχόμενους και τις μαχόμενες δικηγόρους σε δεινή θέση. Μια δεκαετία πτώσης και απανωτών χτυπημάτων για τους/τις αυτοαπασχολούμενες/ους και μισθωτές/ούς, δηλαδή για τη μεγάλη πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος, κατέληξε στην χρονιά της πρόσκρουσης. Το 2021 και κοιτώντας προς τα πίσω, οι πολιτικές αυτές μοιάζουν πλέον σαν πρόλογος για την εμπειρία της τελευταίας χρονιάς, όπου η κυβέρνηση έβαλε κυριολεκτικά λουκέτο στα γραφεία μας χωρίς να μας αποζημιώσει, την ίδια στιγμή που η υγεία μας παίχτηκε κορώνα γράμματα, καθώς κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας και ασφάλειας από τον Covid-19 δεν λήφθηκε πέραν των τυφλών lock-down.

Σε αυτή τη συνθήκη, η θεσμική ηγεσία του δικηγορικού σώματος και η ηγεσία του ΔΣΑ στο πρόσωπο του προέδρου του Δ. Βερβεσού επέλεξε πλευρά: αποδείχτηκε τραγικά ανεπαρκής για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του δικηγορικού σώματος, θεώρησε ως δεδομένη την κυβερνητική διαχείριση της κρίσης προσφέροντας κρίσιμη συναίνεση στην εκτελεστική εξουσία, εξέφρασε αποκλειστικά τα συμφέροντα των ανώτερων στρωμάτων του ταξικά διαστρωματωμένου δικηγορικού σώματος, των μεγαλοδικηγόρων και των δικηγορικών εταιρειών.

Οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο του 2021 είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία του Συλλόγου μας, ώστε  να φέρουμε στο προσκήνιο έναν άλλο δρόμο, μια άλλη οπτική για τις/τους αυτοαπασχολούμενες/ους και τις/τους εργαζόμενες/-ους μισθωτούς δικηγόρους, μια άλλη κατεύθυνση για τους συνηγόρους των δικαιωμάτων. Να ξανακάνουμε τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας έναν φορέα υπεράσπισης του χειμαζόμενου λαού, υπερασπιστή του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Να αποτρέψουμε την πορεία προς την ανυποληψία, προς την διεκπεραίωση κάθε κυβερνητικής επιλογής για τον κλάδο, προς την παρουσίαση των αυτονόητων ως τεράστιων δήθεν επιτευγμάτων.

Στις ερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας θέλουμε να εκφραστεί το ρεύμα των μαχόμενων νομικών και δικηγόρων, με ιδιαίτερο τον ρόλο των νέων συναδελφισσών και συναδέλφων, που ζητάει επιτακτικά αξιοπρεπείς όρους εργασίας και διαβίωσης, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Θέλουμε να προτείνουμε στον κλάδο αλλά και στην κοινωνία τη δικηγορία που αποτυπώνεται στις εικόνες των συναδελφισσών και των συναδέλφων που στέκονται όρθιες και όρθιοι μπροστά στα χτυπήματα της «αύρας», που αγκαλιάζονται με τους συγγενείς των θυμάτων νεοναζί δολοφόνων, που περιμένουν με τις ώρες έξω από τη ΓΑΔΑ να απελευθερωθούν οι δεκάδες άδικα συλληφθέντες, που υποστηρίζουν άοκνα γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ άτομα, θύματα έμφυλης βίας, και αντιστέκονται σε σεξιστικές συμπεριφορές οπουδήποτε, στο δρόμο και στο εσωτερικό του ΔΣΑ, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των κρατουμένων ενάντια στις άθλιες συνθήκες των σημερινών φυλακών, που τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία για να υπερασπιστούν εργατικά και λαϊκά δίκαια και συμφέροντα, που συντρέχουν τα προσφυγόπουλα και τους έγκλειστους πρόσφυγες και μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που υπερασπίζονται τα θύματα των βασανιστών, των σεξιστών, των ρατσιστών, που υπερασπίζονται τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές μέσα και έξω από τα ακροατήρια, που δεν σιωπούν και μιλάνε για την δημοκρατία και την ελευθερία, που ξημεροβραδιάζονται σε ουρές και γραμματείες στον αγώνα για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Γι' αυτό στις εκλογές του ΔΣΑ το Νοέμβριο του 2021 θα στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο της  Εναλλακτικής Παρέμβασης, με υποψήφιο Πρόεδρο το  συνάδελφο και συναγωνιστή  μας Θανάση Καμπαγιάννη και με αυτές τις θέσεις και απαιτήσεις.

Στηρίζουν:
ΑΓΓΕΛΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΟΣΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΓΚΑΒΑΪΣΕ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
ΖΟΥΜΠΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΖΩΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΤΣΙΑΜΠΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΨΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΚΕΜΕΡΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΝΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΟΥΝΙΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΚΟΥΦΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΥΜΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΥΡΟΥΔΗ  ΔΩΡΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΑΡΑΝΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΑΡΤΙΚΟΥ ΒΙΒΙΑΝ
ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΛΕΝΑ
ΜΙΓΑ ΕΛΕΝΑ
ΜΙΣΚΕΔΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΠΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΤΖΙΝΑ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΣΚΑΡΜΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΟΛΩΜΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΜΗΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΣΤΕΝΤΟΥΜΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΤΖΟΥΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΑΡΧΟΥΝΤ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)