to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων από τη ΝΔ οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις - Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Αγ. Κοσμά

Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη πολυμελούς κλιμακίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α–Προοδευτική Συμμαχία στους χώρους του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. Στην επιτυχημένη παρέμβαση συμμετείχαν ο Τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, οι Βουλευτές Νοτίου Τομέα Νίκος Παππάς και Γιάννης Μπαλάφας, ο Διευθυντής της Κ.Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού Κώστας Αλεξίου, αρκετά μέλη της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και μέλη των τοπικών οργανώσεων.


Η διευρυμένη αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α–Π.Σ συναντήθηκε και ενημερώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του Αθλητικού Κέντρου, τους εκπροσώπους αθλητικών ομοσπονδιών και συλλόγων για την τρέχουσα δυσοίωνη κατάσταση που επικρατεί στον Άγιο Κοσμά με την άμεση εκδίωξη από τα προπονητήρια και τους χώρους άθλησης των εθνικών ομάδων και των αθλητικών σωματείων, την ώρα που κανένα έργο δεν έχει παραδοθεί από τη Lamda στο Πάρκο Ελληνικού για την μετεγκατάστασή τους, όπως προβλέπει ο ν. 4422/2016. Η «ανησυχία» της Κυβέρνησης να προλάβει να παραδώσει το φιλέτο του Αγίου Κοσμά στους ιδιώτες, όπως έγινε και σήμερα ξεκάθαρο μετά από άλλη μια φιέστα του Λευτέρη Αυγενάκη στο ΟΑΚΑ, οδηγεί στον πλήρη αφανισμό της μεγαλύτερης αθλητικής εγκατάστασης στη Νότια Αθήνα.

Εν συνεχεία, το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α–Π.Σ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και επισκέφτηκε το Προπονητήριο της Γυμναστικής και του Στίβου. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Σταθόπουλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την παντελή απουσία ενημέρωσης σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το χώρο που προπονούνται οι εθνικές ομάδες της Γυμναστικής, πότε θα πρέπει να φύγουν και που θα εγκατασταθούν.      

Οι βουλευτές διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους, τους αθλητές και τους εκπροσώπους των αθλητικών φορέων ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο άμεσο μέλλον ώστε να αποτραπούν οι άθλιες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στον Άγιο Κοσμά και ότι η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α–Π.Σ θα αποκαταστήσει το δημόσιο χαρακτήρα των αθλητικών υποδομών προς όφελος των πολιτών και του ελληνικού αθλητισμού.​

***

Σε δήλωση του ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, κατά τη σημερινή επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις Αθλητικές Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις τόνισε ότι: «το σημερινό προεκλογικό σόου του ντουέτου της καταστροφής του ελληνικού αθλητισμού Μητσοτάκη – Αυγενάκη, επιβεβαίωσε αυτό που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει εδώ και καιρό, ότι οι Αθλητικές Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις αποτελούν προνομιακό πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με στόχο την πλήρη παράδοση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «οι πισίνες του ΟΑΚΑ από πράσινες έγιναν γαλάζιες»,  είπε ότι γαλάζιες είναι μόνο οι ακρίδες που έπεσαν επάνω στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τον ελληνικό αθλητισμό.

Επιπρόσθετα επεσήμανε πως «το “όραμα” Μητσοτάκη – Αυγενάκη για τον αθλητισμό είναι κλειστοί χώροι άθλησης για λίγους με εισιτήριο παντού για να πλουτίζουν κάποιοι με την περιουσία του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, τόνισε:

«Η μεθόδευση Αυγενάκη  να παρακάμψει το νόμο 4422/2016 και να επισπεύσει το κλείσιμο του “Αγίου Κοσμά”, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, θα μας βρει με κάθε τρόπο απέναντι».

«Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία θα αποκαταστήσει το δημόσιο χαρακτήρα όλων των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και των αθλητικών υποδομών προς όφελος των πολιτών και του ελληνικού αθλητισμού», είπε κλείνοντας.

Αποκλειστική δήλωση του Θ. Μωραϊτη στο left.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)