to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στις 8 Οκτωβρίου η δίκη οικογένειας που προπηλακίστηκε από τα ΜΑΤ

Τα μέλη της οικογένειας διαμαρτυρήθηκαν σε αστυνομικούς για τον έντονο νυχτερινό θόρυβο από τη σταθμευμένη κλούβα δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά τελικά βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου .


Ξεκίνησε χτες (Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου) και διεκόπη για να συνεχιστεί στις 8 Οκτωβρίου, η δίκη οικογένειας που διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς για θόρυβο και τελικά βρέθηκε αυτή στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πιο συγκεκριμένα, μία οικογένεια στα Εξάρχεια διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς για τον έντονο νυχτερινό θόρυβο από τη σταθμευμένη κλούβα δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η  Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, τα μέλη της οικογένειας, αντί για άλλη απάντηση, δέχτηκαν ύβρεις από την πλευρά των αστυνομικών και στη συνέχεια οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο τμήμα με τη διαδικασία του αυτόφωρου, κατηγορούμενοι για «εξύβριση» και «αντίσταση κατά της αρχής».

Με αφορμή των γεγονός αυτό, εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν το Σάββατο στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομοκρατίας στα Εξάρχεια.

Από την πλευρά της, η Λαϊκή Συνέλευση καταγγέλλει «τις γνωστές σχέσεις αστυνομίας, μαφιών και εμπόρων ναρκωτικών, που υποβαθμίζουν συστηματικά την περιοχή και στοχεύουν στην πολιτική της απονεύρωση» και την «απροκάλυπτη, ασύδοτη βία ενάντια στους κατοίκους, επειδή απλά και μόνο τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν». Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν υπογράψει αίτημα να απομακρυνθούν οι αστυνομικές κλούβες από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς «δημιουργείται αφόρητη κατάσταση από την ηχορύπανση με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη, στην κυριολεξία, η διαβίωση όλων όσοι διαμένουν ή κατοικούν στα διαμερίσματα» (το κείμενο και οι υπογραφές βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.»).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)