to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το μέλλον μας

Στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε εάν θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τη πορεία προς τα εμπρός ή θα γυρίσουμε πίσω στις σκοτεινές μέρες της λιτότητας και των μνημονίων


Στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε εάν θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τη πορεία προς τα εμπρός ή θα γυρίσουμε πίσω στις σκοτεινές μέρες της λιτότητας και των μνημονίων. Εάν θα συνεχίσουμε με μια νέα τετραετία με τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό, ή εάν θα γυρίσουμε πίσω στην ανασφάλεια, σε μια εποχή που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, σε μια εποχή χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη και ελπίδα.

Το δίλημμα λοιπόν των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι πολύ συγκεκριμένο και σαφές. Σε αυτό καλούνται να απαντήσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, με θάρρος, με μνήμη, με γνώμονα το συλλογικό κοινωνικό συμφέρον. Η απόφαση είναι κρίσιμη και αποφασιστική για το μέλλον μας, για το μέλλον της κοινωνίας και των νεότερων γενιών, των επαγγελματικών, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, των αγροτών.

Στις περιοδείες μου συναντώ ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ακόμα και μεταξύ των πιο απογοητευμένων από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η παραδοχή ότι έγιναν πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θετικά πράγματα στον τομέα της εργασίας, στον τομέα της υγείας, στο κοινωνικό κράτος, μεταξύ άλλων. Μας πιστώνουν ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ότι κάναμε θετικά βήματα, αλλά μας χρεώνουν ότι αργήσαμε, ότι καθυστερήσαμε.
Το ζήτημα που θέτουν αρκετοί συμπολίτες μας είναι ότι «μπορούμε να κάνουμε περισσότερα» κι αυτό είναι αλήθεια. Το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν ξεκάθαρο για εμάς, και η άμεση απάντηση που δίνουμε έρχεται μέσα από το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία.

Θέλουμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, δεν ξεχνάμε ότι την καταστροφική πενταετία 2010-2014, ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας βγήκαν στην ανεργία. Ότι παραλάβαμε άδεια δημόσια ταμεία, υπερχρεωμένα, και σήμερα έχουμε ένα βιώσιμο, δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με μείωση επίσης των εισφορών για την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, με αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν ξεχνάμε ότι παραλάβαμε ένα διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας και σήμερα έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, μειώνοντας παράλληλα την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών και δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία.
Δεν ξεχνάμε επίσης ότι παραλάβαμε ένα πλήρως απορρυθμισμένο και χρεοκοπημένο κοινωνικό κράτος και σήμερα έχουμε τριπλασιάσει τον προϋπολογισμό της Πρόνοιας, έχουμε, μεταξύ άλλων, μειώσει τη φτώχεια και τη παιδική φτώχεια, έχουμε εντάξει τους ανάπηρους συμπολίτες μας στην εργασία, καλύπτοντας το 15% των νέων θέσεων στο Δημόσιο, χωρίς απώλεια του επιδόματος αναπηρίας.

Έχοντας αυτή την παρακαταθήκη, συνεχίζουμε και σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα πάνω σε γερές βάσεις. Προωθούμε την πλήρη μετάβαση στο ψηφιακό Δημόσιο, αναβαθμίζουμε εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, προχωράμε από το 2020 σε σταθερή αύξηση του κατώτατου μισθού, σε δημόσιες επενδύσεις 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για νέους επιστήμονες και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και σε ένα νέο, απλούστερο πλαίσιο για τη σύσταση και αδειοδότηση επιχειρήσεων.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βήματα που έχουμε ήδη σχεδιάσει και την επομένη των εκλογών θα θέσουμε σε εφαρμογή. Απαιτείται όμως η τελική ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι στήριξη σε ένα μέλλον με σταθερότητα, ανάκαμψη και προοπτικές. Η ψήφος στις προοδευτικές ιδέες και στον Αλέξη Τσίπρα είναι ψήφος ασφάλειας.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι υποψήφιος στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)