to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 30.07.2020

Κοινωνία

Αλληλέγγυα στους πρόσφυγες της Βικτώριας η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)

Ακόμα μία κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας, χωρίς κατάλυμα και τα στοιχειώδη, μετά την αναγκαστική μεταφορά τους από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα.


Σήμερα το απόγευμα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, από την πλατεία Βικτωρίας όπου βρέθηκε για να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες που έχουν βρεθεί εκεί, κάλεσε κάθε νέο και νέα, να σταθεί απέναντι στη λογική της εγκατάλειψης που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, τις τελευταίες μέρες «η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει το σχέδιο των εξώσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο». Στην πλατεία Βικτωρίας, κάθε μέρα έρχονται δεκάδες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν ένα καταφύγιο μιας που αδυνατούν να βρουν σπίτι. «Ο εγκλωβισμός τους αντανακλά την αναπολεσματικότητα μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που αρνείται να χαράξει πολιτικές στέγασης και ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, εξαιτίας των ακραία συντηρητικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών της», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση που ακολούθησε της κινητοποίησης, «η  Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη και όλας στιγμή, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας ένα δυναμικό παρόν και παρέχοντας φαγητό και νερό. Σήμερα, προσφέραμε φαγητό, νερό και φρούτα.

Όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιμένει να εξωθεί οικογένειες και μωρά παιδιά στο δρόμο, εμείς θα επιμένουμε στον αγώνα για των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή. Για σπίτι, για τροφή, για αξιοπρεπή εργασία. Για ένα μέλλον με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους που καθημερινά απειλούν τη ζωή τους».

Νωρίτερα το κάλεσμα αλληλεγγύης της Ν. ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε:

Ως και σήμερα, πάνω από 90 άτομα, ανάμεσά τους πολυμελείς οικογένειες, νεογέννητα και έγκυες γυναίκες, βρίσκονται στην πλατεία Βικτώριας, χωρίς κατάλυμα και τα στοιχειώδη, μετά την αναγκαστική μεταφορά τους από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα.

Ενάντια στην ακροδεξιά λογική της κυβέρνησης που εξωθεί ανθρώπους στο κοινωνικό περιθώριο,
όπως και την ακροδεξιά λογική του κ. Μπακογιάννη που επέλεξε να αφαιρέσει ακόμα και τα παγκάκια από την πλατεία της Βικτώριας, καλούμε κάθε νέο και νέα να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Καλούμε σήμερα, Πέμπτη 30/07 στις 17:00, στην πλατεία Βικτωρίας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, προσφέροντας το ελάχιστο σε είδη πρώτης ανάγκης (καλοκαιρινά ρούχα, κουβέρτες, σαμπουάν, φρουτόκρεμες, μπισκότα, γάλατα μακράς διαρκείας), όπως και τρόφιμα και νερό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)