to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 21.07.2013

Κοινωνία

Στις 24 Ιουλίου Απεργιακός ξεσηκωμός στα Νοσοκομεία

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών για την απεργία στις 24 Ιουλίου


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το «ξήλωμα» του δημόσιου συστήματος υγείας, το λουκέτο σε δεκάδες νοσοκομεία και εκατοντάδες υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις και οι απολύσεις εργαζομένων είναι η ζοφερή πραγματικότητα που θα ζήσουμε ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι αν δεν μπει ένα φρένο στους καταστροφικούς σχεδιασμούς της Συγκυβέρνησης.

Με αρχιμάστορα των σχεδίων των Α. Γεωργιάδη επιχειρείται με μια επικοινωνιακή καταιγίδα να περάσει μέσα σε μια νύχτα η διάλυση του ΕΣΥ και η παράδοσή των φιλέτων του στον ιδιωτικό τομέα και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.

Βεβαίως η προσπάθεια να ξεδοντιάσουν το ΕΣΥ έχει ξεκινήσει από καιρό με τους νέους οργανισμούς την κατάργηση 12.000 κρεβατιών και 778 κλινικών και τμημάτων, τα λουκέτα σε δεκάδες κλινικές, τμήματα και κρεβάτια εντατικής στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Λένε ότι δεν θα κλείσουν Νοσοκομεία και δεν θα υπάρξουν απολύσεις στην Υγεία. Αλήθεια ποιος τους πιστεύει;

 Σήμερα γίνεται καθαρό ότι οι υποσχέσεις πως ο χώρος της υγείας δεν θα πειραχτεί και ότι οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν, ήταν φούμαρα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Οι χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και  στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κατάργηση ολόκληρων κλάδων και δομών όπως τα Τεχνικά επαγγελματικά Λύκεια δείχνει ότι το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης είναι αδίστακτο. Από τον τυφώνα που ακολουθεί δεν θα γλυτώσει κανένας. Η υγεία όπως προκύπτει τόσο από τις δηλώσεις Γεωργιάδη όσο και από τα συνεχή δημοσιεύματα στα μνημονιακά μέσα ενημέρωσης θα είναι το επόμενο θύμα.

Καλλιεργούν αυταπάτες ότι τα μεγάλα Νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτα θα την «γλυτώσουν». Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα, αφού πλέον όλοι οι εργαζόμενοι στα συγχωνευόμενα νοσοκομεία είναι υπάλληλοι του ίδιου οργανισμού και υπό κοινή διοίκηση. 

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα μεγάλο μέτωπο σε Υγεία – Παιδεία – Δήμους μαζί με τους πολίτες για να αποτρέψουμε τα λουκέτα σε δομές που παρέχουν πολύτιμα κοινωνικά αγαθά και να αποτρέψουμε τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.

Η Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ στις 24 Ιουλίου δεν πρέπει να είναι το τέλος αλλά η απαρχή μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στα λουκέτα και τις απολύσεις στην υγεία. Μόνο με συντονισμένους, μαζικούς ενωτικούς αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Όχι στο κλείσιμο Νοσοκομείων Κλινικών και μονάδων Υγείας

Όχι στις Διαθεσιμότητες – Απολύσεις και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις

Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Στις 24 Ιουλίου Απεργούμε και Διαδηλώνουμε στο Υπ. Υγείας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)