to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:06 | 26.01.2015

Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός - Όλες οι πολιτικές εξελίξεις (συνεχής ενημέρωση)

Eνώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, με πολιτικό όρκο - Στη συνέχεια βρέθηκε στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του - Μέσω «αντιπροσώπων» έγινε, για πρώτη φορά, η «τελετή παραλαβής-παράδοσης», μια και το Μαξίμου «παραδόθηκε» στον Αλέξη Τσίπρα από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, στη συνάντησή του με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο


(φωτογραφία: SOOC/Konstantinos Tsakalidis)

Το βίντεο από την ορκωμοσία:

Συνεχής ενημέρωση:

20:30 Ολόκληρωθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε, πρέπει να προσπαθήσουμε να διευρύνουμε αυτά τα σημεία συμφωνίας «και να είμαστε σε επαφή», τόνισε όμως πως το Ποτάμι θα περιμένει να δει τις πραγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα τοποθετηθεί αναλόγως.

«Εμείς θα θέλαμε να δούμε τι πραγματικά θέλει να διαπραγματεύτει (ο ΣΥΡΙΖΑ) με τους Ευρωπαίους και αν το δούμε είμαστε διατεθείμενοι να συμμετάσχουμε σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει ενωμένη έξω, χωρίς όμως να υπάρχει σύγκρουση «με την κεντρική μας κατεύθυνση, που είναι η παραμονή μας στην Ευρώπη».

19:30 Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη. 

Φωτογραφία: Εύη Φυλακτού

17:35 Φωτογραφίες της Εύης Φυλακτού από την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και μετά στο Μέγαρο Μαξίμου:

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

17:30 Φωτογραφίες της Εύης Φυλακτού από την ορκωμοσία του Αλ. Τσίπρα νωρίτερα:

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

16:42 Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του (φωτογραφία: @MakisSinodinos).

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

16:21 Ο διευθυντής του γραφείου του απελθόντα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, θα ενημερώσει τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Ως εκ τούτου, απελθών και νέος πρωθυπουργός δεν θα συναντηθούν (διαβάστε αναλυτικά).

16:18 Στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή ο Αλ. Τσίπρας, για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου. Κατέθεσε ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα (δείτε αναλυτικά):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

16:05 Ορκίστηκε ο Αλ. Τσίπρας:

Alexis Tsipras sworn in

16:00 Ξεκινάει η ορκωμοσία του πρωθυπουργού:

15:30 Στο Προεδρικό Μέγαρο τώρα ο Αλ. Τσίπρας. Τον συνοδεύουν ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης. 

15:15 Συγχαρητήρια επιστολή Γιουνκέρ στον Αλέξη Τσίπρα

15:00 Πλήθος δημοσιογράφων και τεχνικών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα ορκιστεί ο Αλ. Τσίπρας (από @makisSinodinos):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

14:55 Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πριν την ορκωμοσία του. «Έρχομαι να πάρω την ευχή σας, οι σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και πιο ουσιαστικές απ' ό,τι ήταν πριν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά την υποδοχή του από τον κ. Ιερώνυμο. «Έχουμε ανάγκη από τη δύναμη αυτή και ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά, μέσα από το καλό κλίμα που υπάρχει» πρόσθεσε.  Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Πρώτο μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν και σιγά- σιγά θα δούμε όλα τα άλλα ζητήματα» (πηγή Εφ.Συν.). 

 

14:40 Αυτήν την ώρα, ο Αλ. Τσίπρας συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να τον ενημερώσει πως θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο. Μετά την ορκωμοσία του ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου (4.30 μ.μ.).

Νωρίτερα: Προηγήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Καμμένο όπου και συμφωνήθηκε η στήριξη και συμμετοχή στην κυβέρνηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Όπως τόνισε ο Π. Καμμέμος, «από αυτήν τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι ΑΝΕΛ δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)