to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 16.10.2017

Κοινωνία

Εμμονική «δικαιοσύνη»: Οι δικαστές αρνήθηκαν την αποφυλάκιση Ηριάννας και Περικλή

Το βαρύ τραύμα στο κράτος Δικαίου δεν επουλώθηκε ούτε και σήμερα καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, με νέα προκλητική απόφαση, έστειλε πίσω στη φυλακή την Ηριάννα και τον Περικλή, παρά τα ανεπαρκή στοιχεία που οδήγησαν πρόσφατα στην καταδίκη τους σε κάθειρξη 13 ετών


(φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας, Left.gr)

Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής για την Ηριάννα και τον Περικλή, καθώς το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση.  Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με έντονες αποδοκιμασίες από τους εκατοντάδες αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο.

Το σύνθημα "ες ες μπάτσοι-δικαστές" δονεί την αίθουσα ενώ εκτοξεύτηκαν καρέκλες και άλλα αντικείμενα προς την έδρα. Στην αίθουσα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, documentonews.gr). 

Ήταν η δεύτερη αίτηση των δύο νέων που απορρίφθηκε, καθώς έχει προηγηθεί αρνητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου τον περασμένο Ιούλιο με σκεπτικό ότι δεν υφίστανται ανεπανόρθωτη βλάβη από την κράτηση τους στην φυλακή.

Η Ηριάννα, που από την πρώτη στιγμή αρνείται κάθε σχέση της με την οργάνωση "ΣΠΦ", βρέθηκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 μετά από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκατοικούσε με τον Περικλή, όπου κοιμόταν και η ίδια. Ο Κωνσταντίνος παραπέμφθηκε σε δίκη ως μέλος των "ΣΦΠ", στην οποία αθωώθηκε καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία, ενώ η Ηριάννα μετά από κατάθεση που έδωσε είχε αφεθεί ελεύθερη, αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον της.

Λίγους μήνες μετά εντοπίζεται στην Πολυτεχνειούπολη ένα μεταλλικό κουτί με όπλα το οποίο μπαίνει στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και ένα χρόνο μετά η πραγματογνωμοσύνη, επί του οπλισμού, αποφαίνεται για την ύπαρξη ενός αποτυπώματος που ανήκει σε "άγνωστο θήλυ". Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της Ηριάννας και του Περικλή τον Ιανουάριο του 2013.

 Η αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας στηρίχθηκε στην βλάβη που προκαλεί η κράτηση της στην διδακτορική εργασία της, ενώ η αίτηση του Περικλή βασίστηξκε σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το οποίο επιδεινώνεται στις συνθήκες της φυλακής.

Οι δηλώσεις του Θ. Μαντά (συνηγόρου Ηριάννας) μετά την απόφαση:

«Το τραύμα στο κράτος δικαίου σήμερα δεν επουλώθηκε. Η Ηριάννα παραμένει στη φυλακή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με το ίδιο σθένος και την ίδια πεποίθηση ότι στο τέλος η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει και η Ηριάννα θα αποδοθεί ελεύθερη στην κοινωνία.

Η απόφαση η σημερινή κλείνει οριστικά την πόρτα στην ΗΡΙΑΝΝΑ για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, για να επιστρέψει στην αληθινή ζωή. Ο χρόνος κατά τον οποίο η Ηριάννα θα παραμείνει στη φυλακή δημιουργεί κατ’ απόλυτο τρόπο αποκλεισμό από κάθε πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή προοπτική γι’ αυτή τη νέα κοπέλα, γι’ αυτή τη νέα επιστήμονα». 

Στ. Κοντονής: Ισχύουν όσα είχα πει και για την πρώτη απορριπτική απόφαση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά την σημερινή απόρριψητων αιτήσεων της Ηριάννας και του Περικλή,σε δήλωσή του αναφέρει: «Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων. Όσα είχα αναφέρει ισχύουν».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της πρώτης απορριπτικής απόφασης για την Ηριάννα και τον Περικλή, ο κ. Κοντονής είχε τονίσει ότι η απόρριψη της αίτησής τους, απετέλεσε δυσάρεστη έκπληξη.

Ακόμη, ο κ. Κοντονής ανέφερε στην δήλωσή του, ότι «το δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση, φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του». Τέλος, ο κ. Κοντονής καλεί «σε αυτοσυγκράτηση και υχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες»

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα η απόφαση

«Η σημερινή  απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν, για δεύτερη φορά,  οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με  το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και  το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες  και πολιτικές οργανώσεις,  στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους», υπογραμμίζει.

Αρνητική η εισήγηση του Εισαγγελέα

Την απόρριψη των προσφυγών της Ηριάννας και του Περικλή εισηγήθηκε νωρίτερα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης, θεωρώντας αβάσιμους τους ισχυρισμούς που προβάλουν στις αιτήσεις τους οι δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη 13 ετών για «συμμετοχή τους Πυρήνες της Φωτιάς».

Με την πρότασή του, ο εισαγγελέας, αψηφώντας τα στοιχεία και τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, ζήτησε από τους δικαστές να μην κάνουν δεκτές τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης των ποινών των δύο, κρίνοντας πως δεν αποδεικνύεται η «ανεπανόρθωτη βλάβη» που απαιτεί ο νόμος για τον τερματισμό της κράτησης των δύο καταδικασθέντων και ουσιαστικά ζήτησε από τους εφέτες να αρνηθούν στους δύο νέους την έξοδο από την φυλακή.

Αναφερόμενος στο αίτημα του 33χρονου Περικλή, που στηρίζεται σε ζήτημα υγείας, ο εισαγγελέας υποστήριξε πως δεν προέκυψε στοιχείο για επιδείνωση της υγείας του. Για την αίτηση της Ηριάννας, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι το ζήτημα της διδακτορικής της διατριβής μπορεί να αντιμετωπιστεί «με μία παράταση στο μέλλον» και επομένως δεν συνιστά υπέρμετρη, ούτε και ανεπανόρθωτη βλάβη. Ανέφερε επίσης, ότι η αίτηση της 28χρονης δεν στηρίχθηκε σε νέα γεγονότα, αλλά σε αυτά τα οποία δεν έγιναν δεκτά κατά την εκδίκαση της πρώτης αίτησης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής, τον περασμένο Ιούλιο.

Καταδίκη με ανεπαρκή στοιχεία

Η 28χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 33χρονος, ζητούν για δεύτερη φορά την αναστολή έκτισης των ποινών που τους επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απόφαση η οποία προκάλεσε αντιδράσεις και προβληματισμό σε νομικούς κύκλους καθώς τα στοιχεία που δέχθηκε το δικαστήριο θεωρούνται από πολλούς ισχνά για να οδηγήσουν σε καταδίκη.

Η Ηριάννα, που από την πρώτη στιγμή αρνείται κάθε σχέση της με την οργάνωση "ΣΠΦ", βρέθηκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 μετά από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκατοικούσε με τον Περικλή, όπου κοιμόταν και η ίδια. Ο Κωνσταντίνος παραπέμφθηκε σε δίκη ως μέλος των "ΣΦΠ", στην οποία αθωώθηκε καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία, ενώ η Ηριάννα μετά από κατάθεση που έδωσε είχε αφεθεί ελεύθερη, αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον της.

Λίγους μήνες μετά εντοπίζεται στην Πολυτεχνειούπολη ένα μεταλλικό κουτί με όπλα το οποίο μπαίνει στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και ένα χρόνο μετά η πραγματογνωμοσύνη, επί του οπλισμού, αποφαίνεται για την ύπαρξη ενός αποτυπώματος που ανήκει σε "άγνωστο θήλυ". Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της Ηριάννας και του Περικλή τον Ιανουάριο του 2013. Η αίτηση της Ηριάννας στηρίζεται στην βλάβη που προκαλεί η κράτηση της στην διδακτορική εργασία της, ενώ η αίτηση του Περικλή βασίζεται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το οποίο επιδεινώνεται στις συνθήκες της φυλακής.

 one or more people, people standing and outdoor

(από τις 9 το πρωί, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, δίνοντας συνέχεια στο πολύμορφο κίνημα που στέλνει το μήνυμα «κάτω τα χέρια από τις ζωές μας», βρίσκονται ξανά στο Εφετείο για συμπαράσταση τους δύο νέους ανθρώπους που διεκδικούν τη αναστολή της άδικης ποινής που τους έχει επιβληθεί)

«Όσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται»

Η Ηριάννα, κατά τη σημερινή της απολογία είπε στο δικαστήριο πως η παραμονή της στη φυλακή της στερεί την εμπειρία που είχε με την εργασία εντός του Πανεπιστημίου γεγονός που, όπως τόνισε, θα επιδράσει αρνητικά στην επαγγελματική της εξέλιξη: «Όσο χάνω εμπειρία και εργασία, οι συνάδελφοί μου προχωράνε. Αυτό σημαίνει πως σε πέντε μήνες, σε ένα χρόνο, δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο και ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ, ως τότε θα έχουν χαθεί τα αποτελέσματα των κόπων μου».

Όπως τόνισε η Ηριάννα, «έγινα ξαφνικά επικίνδυνη την 1η Ιούνη. Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία.. Χάνω ένα - ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια.. Ο σύντροφος μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός dna που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013. Πίστευα πραγματικά και για αυτό πήγαινα με καλή πίστη στο πρωτόδικο δικαστήριο πως η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητάς μου. Όσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο καθηγήτριες Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που επιβλέπουν τη διδακτορική διατριβή της 28χρονης, οι οποίες ανάμεσα σε άλλα τόνισαν πως ο εγκλεισμός της Ηριάννας δημιουργεί τεράστια καθυστέρηση σε πολλές δράσεις που απαιτούνται για το διδακτορικό της με συνέπεια την υποχώρηση της στον πίνακα μοριοδότησης και αποτέλεσμα να μην βρίσκεται τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επιλέξιμη θέση.

Το πρόβλημα υγείας του Περικλή

Ο 33χρονος Περικλής είπε στο δικαστήριο πως το περιβάλλον της φυλακής επιβαρύνει το σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και ότι συχνά αντιμετώπισε δυσφορίες: «Δεν έχει προκύψει λόγος για να νοσηλευθώ αλλά υπάρχει ο φάκελος μου στο νοσοκομείο και είναι ενήμεροι για την κατάστασή μου. Στη φυλακή έχει πολύ καπνό. Όλοι καπνίζουν και δεν μπορείς να πεις κάτι...».

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Πνευμονολογίας, Δημοσθένης Μπούρος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο 33χρονος αντιμετωπίζει ένα σπάνιο νόσημα που έχει άμεση σχέση με το κάπνισμα. Όπως τόνισε ο καθηγητής: «Αν ο Περικλής βρίσκεται σε κάποιο χώρο έγκλειστος, από το παθητικό κάπνισμα επέρχεται επιδείνωση της υγείας του και μπορεί ακόμη και να χάσει τη ζωή του. Η μέση επιβίωση για τους ασθενείς είναι τα 13 χρόνια». Ο κ. Μπούρος είπε ακόμη ότι το στρες αλλά και ο κίνδυνος λοιμώξεων θεωρούνται άκρως επιβλαβείς παράγοντες σε ασθενείς σαν τον Περικλή και μπορούν να οδηγήσουν σε ανάγκη μεταμόσχευσης πνεύμονα. Είπε επίσης απαντώντας σε ερώτηση του Εισαγγελέα πως η νόσος του Περικλή, η οποία είναι ανίατη, επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής με μέσο όρο σε ανάλογες περιπτώσεις τα 13 χρόνια.

Νωρίτερα, ο συνήγορος της 29χρονης, Θεόδωρος Μαντάς, διαμαρτυρήθηκε για την ισχυρή παρουσία αστυνομικών μέσα στην αίθουσα.

Παρόν το κίνημα συμπαράτασης, μέχρι να νικήσει το δίκιο

Από τις 9 το πρωί, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, δίνοντας συνέχεια στο πολύμορφο κίνημα που στέλνει το μήνυμα «κάτω τα χέρια από τις ζωές μας», βρέθηκαν ξανά στο Εφετείο για συμπαράσταση τους δύο νέους ανθρώπους που διεκδικούν τη αναστολή της άδικης ποινής που τους έχει επιβληθεί.

Φωτογραφία του χρήστη left.gr.

Φωτογραφία του χρήστη left.gr.

Φωτογραφία του χρήστη left.gr.

Θυμίζουμε ότι ένα ελάχιστο δείγμα DNA της Ηριάννας σ’ έναν γεμιστήρα όπλου που ποτέ δε χρησιμοποιήθηκε και τα ταξίδια του Περικλή και του Κώστα στη Βαρκελώνη, που κατά τους δικαστές είναι  «μια πόλη γνωστή για την τρομοκρατική της δραστηριότητα», τους καταδίκασαν σε 13 χρόνια φυλάκιση.

13 χρόνια φυλάκιση για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν. 13 χρόνια χαμένα στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής τους. Κάποιοι επέλεξαν αναίτια να τους στερήσουν το δικαίωμα να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους, να συνεχίσουν τις ακαδημαϊκές τους σπουδές, να συνεχίσουν να χαμογελάνε και να ονειρεύονται με τους αγαπημένους τους.

Τα βασικά σημεία από την αγόρευση του Θ. Μαντά (via documento.gr): 

* Η υπόθεση της Ηριάννας κατέστη αφορμή για να κλονιστεί η βαθύτατη πίστη μου στο Κράτος Δικαίου και στο σύστημα απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης, είπε ιδιαίτερα φορτισμένος ο κος Μαντάς, που έκανε έκκληση στο δικαστήριο «με γενναιότητα ψυχής, να αποδεχτεί την αίτηση της Ηριάννας ανοίγοντας της όχι μια πόρτα στην κοινωνία, αλλά μια πόρτα στη ζωή».

* Κάνοντας μια αναδρομή στα παράλογα αυτής της υπόθεσης που κατέληξε σε καταδίκη της Ηριάννας, επισήμανε ότι:

* Εδώ είναι το Δίκαιο σε αυτές τις αίθουσες, όχι πάνω από τα χαρτιά...

* Την συσχέτισαν -είπε, μεταξύ άλλων, στο Δικαστήριο- με 18 μέλη των Πυρήνων που οι εννιά έχουν αμετάκλητη αθώωση , πέραν του ότι η Ηριάννα δεν έχει σχέση με κανένα τους.

* Τι σημαίνει δηλαδή το «αντικοινωνική συμπεριφορά;», γι’ αυτήν την κοπέλα που σύσσωμο έχει ξεσηκωθεί το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο;

* Όταν τάχθηκε στο πλευρό της η κοινότητα των βιολόγων;

* Οι δικαστές που την έστειλαν στο εξωτερικό για συνέδρια δεν είχαν δει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης της; Έχω τέτοιες δικαστικές κρίσεις, τρεις έχω, που εστιάζουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικ της πράξης.

* Δεν έχει ύστερα σημασία η μειοψηφία που δέχτηκε το αίτημα αναστολής στο προηγούμενο δικαστήριο, με τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνεία...; Και που μιλά για ασφάλεια Δικαίου;

* Το τεκμήριο αθωότητας δεν είναι ένα εύπλαστο υλικό, ούτε διαμορφώνεται και διαπλάθεται κάθε φορά σε μια δικονομική διαδρομή. Αίρεται μόνο με την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, παραμένει ισχυρό έως ότου τελεσιδίκως κριθεί.

* Αν δεν συνιστά βλάβη ο αποκλεισμός από το Διδασκαλείο, όλοι υπήρξαμε φοιτητές και ξέρουμε, τότε τι συνιστά;

* Αν δεν εμφανιστεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου βρίσκεται εκτός πίνακα μοριοδότησης, δεν μπορεί πλέον να διδάξει... δεν μπορεί να υπάρξει διδακτορική διατριβή χωρίς την ενασχόληση στο Διδασκαλείο.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Μπαντής: Ο αθλητής που στηρίζει την Ηριάννα μιλά για το ποδόσφαιρο και την ελευθερία

«Λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή» ζητούν διανοούμενοι από όλο τον κόσμο

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει και να αποφασίζει βάσει στοιχείων. Όχι να είναι παγιδευμένη σε ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και εκδικητικότητα» τονίζουν σε κείμενο-παρέμβασή τους διανοούμενοι απ' όλο τον κόσμο. Αναλυτικά: 

Σε δύο νέους ανθρώπους προσάπτεται ένα παράλογο κατηγορητήριο. Και οι δυο - ακόμη πιο άδικα και παράλογα – καταδικάζονται πρωτόδικα  τον Ιούνιο  από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

H 29χρονη Ηριάννα και ο 33χρονος Περικλής βρέθηκαν κατηγορούμενοι λόγω των σχέσεων τους με τον Κώστα, ο οποίος είχε αρχικά κατηγορηθεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Η Ηριάννα είναι η σύντροφός του κι ο Περικλής ο συγκάτοικός του. Ενώ ο Κώστας τελικά αθωώθηκε, η Ηριάννα κι ο Περικλής κρίθηκαν ένοχοι! Οι προσωπικές τους σχέσεις με έναν αθώο ήταν, όπως φαίνεται, αρκετές για να αποφασίσει το Δικαστήριο την ενοχή τους. Ένα ελάχιστο δείγμα DNA της Ηριάννας σ’ έναν γεμιστήρα όπλου που ποτέ δε χρησιμοποιήθηκε και τα ταξίδια του Περικλή και του Κώστα στη Βαρκελώνη, που κατά τους δικαστές είναι : «μια πόλη γνωστή για την τρομοκρατική της δραστηριότητα», τους καταδίκασαν σε 13 χρόνια φυλάκιση.

13 χρόνια φυλάκιση για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν.  13 χρόνια χαμένα στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής τους. Κάποιοι επέλεξαν αναίτια να τους στερήσουν το δικαίωμα να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους, να συνεχίσουν τις ακαδημαϊκές τους σπουδές, να συνεχίσουν να χαμογελάνε και να ονειρεύονται με τους αγαπημένους τους.

Αυτό αποτελεί αδικία. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή με την έννοια της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Παρ’ όλα αυτά πάντα πρέπει να παραμένει δίκαια. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει και να αποφασίζει βάσει στοιχείων. Όχι να είναι παγιδευμένη σε ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και εκδικητικότητα.

Στις 16 Οκτωβρίου, η Ηριάννα και ο Περικλής προσπαθούν για δεύτερη φορά να πάρουν αναστολή και να αποφυλακιστούν, έχοντας περάσει ήδη ένα ολόκληρο καλοκαίρι στη φυλακή.

Καλούμε τους δικαστές να μην αναπαράγουν μια νέα Δίκη του Κάφκα.

Τους καλούμε ν’ ακούσουν το αίτημα της κοινωνίας, των χιλιάδων νέων ανθρώπων που σε δρόμους και συναυλίες, ζητούν την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.

Στη θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας. Στις 16 Οκτωβρίου το δίκαιο πρέπει να νικήσει.

Λευτεριά στην Ηριάννα!

Λευτεριά στον Περικλή!

Greg Albo, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο York University, Toronto

Etienne Balibar, Γάλλος Φιλόσοφος, Επίτιμος Καθηγητής στo Université Paris-Ouest και στο Kingston University, London

Joanna Bourke, Καθηγήτρια Ιστορίας, University of London, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Βρετανικής Ακαδημίας

Wendy Brown, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο University of Columbia, Berkeley

Judith Butler, Αμερικανίδα Φιλόσοφος,Καθηγήτρια στο Τμήμα Ρητορικής και Λογοτεχνίας στο University of Columbia, Berkeley

Κώστας Δουζίνας, Καθηγητής Νομικής, University of London, Βουλευτής Α' Περαια

Francis Fox Piven, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας στο City University of New York

David Harvey, Επίτιμος Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο City University of New York

Leo Panitch, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο York University, Toronto

Jacqueline Rose, Καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Birkbeck, University of London

Saskia Sassen, Κοινωνιολόγος, Καθηγήτρια στο Columbia University, New York

Lynne Segal, Επίτιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Birkbeck, University of London

Hilery Wainwright, Κοινωνιολόγος, Εκδότρια του περιοδικού Red Pepper

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)