to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:39 | 13.01.2018

Κοινωνία

Αντιρατσιστική διαδήλωση - απάντηση στα πογκρόμ των ναζί σε Νίκαια και Ρέντη (φωτογραφίες)

Απάντηση στις θρασύτατες ρατσιστικές επιθέσεις οργανωμένων ομάδων φασιστών σε περισσότερα από 30 σπίτια και μαγαζιά μεταναστών που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή -για τις οποίες καμιά σύλληψη δεν έχει γίνει ακόμα από την αστυνομία


Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και η ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση και πικετοφορία στους δρόμους του Ρέντη σήμερα, Σάββατο 13/1 με σημείο εκκίνησης τη διασταύρωση Θηβών & Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε απάντηση στις θρασύτατες ρατσιστικές επιθέσεις οργανωμένων ομάδων φασιστών σε περισσότερα από 30 σπίτια και μαγαζιά μεταναστών που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή - για τις οποίες καμιά σύλληψη δεν έχει γίνει ακόμα από την αστυνομία.

Οι επιθέσεις έχουν σημειωθεί κυρίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και Θηβών. Οι επιθέσεις γίνονται με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, με αποτέλεσμα το σπάσιμο των τζαμιών αλλά και τον εκφοβισμό των ανθρώπων, οπως περιγράφει και η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που μοιράστηκε στον κόσμο:

«Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δώσει αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στους φασίστες, δεν θα επιτρέψουμε στη Νίκαια και στο Ρέντη, στη περιοχή από όπου οι Ρουπακιάδες της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο Κερατσίνι για να δολοφονήσουν το Παύλο Φύσσα, να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών» τονίζεται στα καλέσματα.

Αναλυτικά τα καλέσματα:

Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών καλεί τα μέλη και τους φίλους της και όλους τους αντιφασίστες πολίτες του ευρύτερου Πειραιά στην παμπειραϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση και πικετοφορία στους δρόμους του Ρέντη το Σάββατο 13/1 στις 11:30 με σημείο εκκίνησης τη διασταύρωση Θηβών & Θεσσαλονίκης.

Είναι η απάντησή μας στις θρασύτατες ρατσιστικές επιθέσεις οργανωμένων ομάδων φασιστών σε περισσότερα από 30 σπίτια και μαγαζιά μεταναστών που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή - για τις οποίες καμιά σύλληψη δεν έχει γίνει ακόμα από την αστυνομία...

Απαιτούμε να μπει επιτέλους τέλος στα προγκρόμ κατά των μεταναστών, να καθαρίσουν οι γειτονιές του Πειραιά από τους μπράβους της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και να μπουν στη φυλακή τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της και των άλλων φασιστικών συμμοριών. Ο Πειραιάς δεν ανέχεται ρατσιστικούς τραμπουκισμούς και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μεταναστών που ζουν ανάμεσά μας από δεκαετίες καθώς και των νέων μεταναστών και προσφύγων.Η τρομοκράτηση των μεταναστών δεν θα περάσει!

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική πορεία στον Ρέντη!

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1 11.30πμ (Σήμειο έναρξης η συμβολή των οδών Θηβών και Θεσσαλονίκης)

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά:

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής εντείνει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις της εναντίον προσφύγων και μεταναστών στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Η εγκληματική οργάνωση, φαίνεται να προσπαθεί να ξυπνήσει τα εθνικιστικά και ρατσιστικά αισθήματα, αλλά και να κερδίσει το χαμένο έδαφος στις λαϊκές γειτονιές. Μετά την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου μαθητή Αμίρ και τις συχνές επιθέσεις εναντίον προσφύγων, στο στόχαστρο των ναζί βρέθηκαν σπίτια μεταναστών στις γειτονιές του Πειραιά.  

Πάνω από 30 επιθέσεις έχουν δεχτεί σπίτια μεταναστών εργατών στη Νίκαια και το Ρέντη τον τελευταίο μήνα, όπως επιβεβαιώνει και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος. Οι επιθέσεις έχουν σημειωθεί κυρίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και Θηβών. Οι επιθέσεις γίνονται με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, με αποτέλεσμα το σπάσιμο των τζαμιών αλλά και τον εκφοβισμό των ανθρώπων. Οι οργανωμένες εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας από τους φασίστες συνεχίζονται, και καμία σύλληψη δεν έχει γίνει, παρά τις καταγγελίες των μεταναστών στην αστυνομία.    

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δώσει αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στους φασίστες. Η θέση των εγκληματιών της  Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή όχι στις γειτονιές μας. Δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε στους τραμπουκισμούς και τις απειλές τους, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Κανένας και καμιά δεν πρέπει να νιώθει φοβισμένος/η ποτέ και πουθενά!

Καλούμε τις αντιφασιστικές συλλογικότητες της περιοχής μας, τους πολίτες και τη νεολαία του Πειραιά, να καταδικάσουν τις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών, να περιθωριοποιήσουν τους φασίστες, και να υπερασπιστούν τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας, τους φτωχούς, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες.  

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον!

Το κέλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ:

Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών στο Ρέντη!

Εξω οι νεοναζί απο τις προσφυγογειτονιές της Νίκαιας και του Ρέντη !

Νόμιμοι οι Μετανάστες!

Το τελευταίο μήνα στη περιοχή Ρέντη-Nίκαια μία οργανωμένη ομάδα φασιστών έχει προχωρήσει σε αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών.

Αυτή η ομάδα κάνει περιπολίες στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και στην Θηβών και χτυπάει με πέτρες,ξύλα, μπουκάλια ακόμη και νεράντζια τα σπίτια και μαγαζιά των μεταναστών.

Παρά τις καταγγελίες των μεταναστών στην Αστυνομία, η ομάδα συνεχίζει να δρα στη περιοχή.

Οι επιθέσεις γίνονται κατά τις βραδυνές ώρες. Μέχρι τώρα έχουν στοχοποιήσει και επιτεθεί σε περίπου τριάντα σπίτια. Από τα Χριστούγεννα, κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις.

Σε ένα από αυτά ο μετανάστης τους φώναξε γιατί τα κάνετε αυτά και πήρε απάντηση "βρωμοπακιστανοί φύγετε, να πάτε στην χώρας σας".

Εμφανίστηκαν μάλιστα φορώντας όλοι μαύρες κουκούλες.

Την ομάδα αποτελούσαν άτομα ηλικίας 18-22 ετών.

Ένας άλλος μετανάστης κατήγγειλε ότι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας τους μάζεψε με ένα μαύρο αυτοκίνητο και τους απομάκρυνε όταν σε κάποια επίθεση διαμαρτυρήθηκαν οι μετανάστες άμεσα.

Πρόκειται για περιοχή στην οποία παλιότερα έδρασε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις ξανά σε σπίτια και στους δρόμους της γειτονιάς.

Δεν θα επιτρέψουμε στη Νίκαια και στο Ρέντη, στη περιοχή από όπου οι Ρουπακιάδες της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο Κερατσίνι για να δολοφονήσουν το Παύλο Φύσσα, να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών.

Καλούμε το Δήμο Νίκαιας, τα συνδικάτα, την αριστερά να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και να διαλυθεί η φασιστική ομάδα στη περιοχή Ρέντη-Νίκαιας.

Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε συντονισμένα με αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες με κεντρικό ραντεβού για την Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ.

Προχωράμε σε αντιφασιστική πικετοφοριά το Σάββατο στις 13/1 και 11.30 πμ στη συμβολή των οδών θεσσαλονικής και θηβών.

Καλούμε όλους και όλες στις 20 Γενάρη στη μεγάλη συναυλία που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στο Gagarin με τη συμμετοχη πλήθος καλλιτεχνων!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)