to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 22.02.2022

Πολιτική

Στις 11 Μαρτίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Στις 11 Μαρτίου εκδικάζεται από την Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή του ΦΣ Παντείου ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία - Σε ανοιχτή συνέλευση καλούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Παντείου αύριο 23/2 προκειμένου να συντονίσουν την δράση τους, ενώ οργανώνεται μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από το ΣτΕ


Έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη παρά τις πυκνές αντιδράσεις, οι φοιτητές εξακολουθούν να εναντιώνονται στην εγκατάσταση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των ΑΕΙ. Με «φόντο» την εκπαίδευση των αστυνομικών που θα στελεχώσουν την ΟΠΠΙ - διαδικασία που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα - οι δράσεις των φοιτητών/-τριών εντείνονται. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Φοιτητικός Σύλλογος του Παντείου μετά από πρωτοβουλία του φοιτητικού σχήματος Bloco Παντείου είχε καταθέσει το καλοκαίρι του 2021 ένσταση αντισυνταγματικότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές. Με αυτό τον τρόπο, οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους με τα μέλη ΔΕΠ του Παντείου, του ΕΜΠ, του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκατοντάδες μεμονωμένους διδάσκοντες.

Η προσφυγή ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία εκδικάζεται στις 11 Μαρτίου από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ήδη υπάρχει έντονη κινητικότητα στις τάξεις των φοιτητών, καθώς όπως φαίνεται ετοιμάζεται μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις 11 Μαρτίου εξω απο το ΣτΕ.

Για τον λόγο αυτό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που δηλώνουν την σαφή αντίθεσή τους με την πανεπιστημιακή αστυνομία καλούν σε ανοιχτή συνέλευση αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Πάντειο προκειμένου να οργανώσουν συνολικά την δράση τους. 

Το left.gr μίλησε με τον Γιώργο Λυκοπάντη, εκλεγμένο στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου με το Bloco, με αφορμή την ένσταση αντισυνταγματικότητας στο ΣτΕ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γ. Λυκοπάντης «Στις 11 Μάρτη εξω απο το ΣτΕ θα χτυπάει η καρδιά του Φοιτητικού Κινήματος. Πριν λίγους μήνες, ο ΦΣ του Παντείου ήταν ο μόνος σύλλογος φοιτητών πανελλαδικά που στήριξε την προσφυγή και αρκετών ακαδημαικων συλλογικών φορέων ανά την Ελλάδα για την ακύρωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ο αγώνας του Φοιτητικού κινήματος οφείλει και πρέπει να είναι πολυμορφος και πολυδιάστατος. Γι' αυτό και πρέπει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα «όπλα».  Στις 11 του Μάρτη το φοιτητικό κίνημα, όποια και να είναι η απόφαση του ΣτΕ θα γκρεμίσει τον χουντονόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)