to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 24.02.2017

Πολιτική

Στηρίζει την Ελλάδα για τις συλλογικές συμβάσεις η γ.γ. του υπ. Εργασίας της Γερμανίας

Tην υποστήριξη της στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας εξέφρασε κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Yasmin Fahimi - Διαβάστε τι τόνισε η Ρ. Αντωνοπούλου


«Η ενεργοποίηση του μηχανισμού επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η εισαγωγή της ευνοϊκότερης ρύθμισης θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των οξυμένων ανισοτήτων που έχουν δημιουργηθεί στον κόσμο της εργασίας από το 2010 και μετά», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά την παρέμβασή της σε συνέδριο που συνδιοργάνωσαν,  στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.

Tην υποστήριξη της στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας εξέφρασε κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Yasmin Fahimi.

Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώθηκαν στις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της ανισότητας στις ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές, αλλά και στις προοπτικές ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο των εργασιακών σχέσεων.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός, μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Εργασιακές σχέσεις και ανισότητες: η πολιτική σκοπιά και προοπτική», τόνισε ότι η βασική πηγή των εργασιακών ανισοτήτων είναι η ραγδαία αύξηση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας. Η κ. Αντωνοπούλου επανέλαβε, ενώπιον των ομολόγων της, την πρόταση της για εξαίρεση από τα πρωτογενή πλεονάσματα των κονδυλίων που προορίζονται για την υποστήριξη των ανέργων σε χώρες, όπου τα ποσοστά ανεργίας ή τα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας ξεπερνούν κατά 3% τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)