to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 10.10.2013

Πολιτική

Στήνεται προβοκάτσια με στόχο την Αριστερά και τα κινήματα

Τι συζητά ο Σαμαράς με συμβούλους του στο Μαξίμου, η "νομική" κάλυψη Βενιζέλου και ο ρόλος Δένδια και Αθανασίου - Αντιδράσεις φιλελεύθερων στελεχών της Ν.Δ.


Όπως σημειώσαμε πρόσφατα, ακροδεξιά κέντρα εξουσίας κρατούν «ζεστή» την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» για να ποινικοποιήσουν τον αγώνα των κατοίκων των Σκουριών ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού και να βάλουν στο στόχαστρο τους κοινωνικούς αγώνες και την Αριστερά. Σήμερα, ειδικός συνεργάτης της εφημερίδας «Αυγή» περιγράφει τα σχέδια που εξυφαίνουν κέντρα εξουσίας με την έγκριση του ίδιου του Α. Σαμαρά.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Σχέδιο που ξεφεύγει από κάθε έννοια και της πιο οξυμμένης δημοκρατικής αντιπαράθεσης και αποτελεί επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την ομαλότητα πολιτική προβοκάτσια κατά της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εισηγηθεί οι ακραίοι σύμβουλοί του και συζητεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες, ακριτομύθιες, δημόσιες δηλώσεις, αλλά και διαρροές που έχουν ως πηγή τους στελέχη της ΕΥΠ, μετριοπαθείς προσωπικότητες της Ν.Δ., αλλά και "βιαστικούς" του Μαξίμου.

Έτσι, η θεωρία των άκρων, από τα μαλλιά της οποίας πιάστηκε η ομάδα Σαμαρά-Βενιζέλου για να αποφύγει τον πολιτικό και εκλογικό καταποντισμό, εξελίσσεται σε σκοτεινή, ανεύθυνη και εμπρηστική προσπάθεια να πληγούν τα κινήματα αντίστασης, η Αριστερά και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστράτευση παρακρατικών μηχανισμών, αλλά και τομέων του κράτους.

Να χτυπηθεί η αριστερή βία, είναι το σύνθημα του Μαξίμου προς τα δυναμικά στηρίγματα της πολιτικής Σαμαρά τόσο στην αστυνομία και την ΕΥΠ, όσο και στη Δικαιοσύνη. Σειρά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το παρασύνθημα, ενώ έχουν τεθεί ήδη σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί εκείνοι που ανέλαβαν να επιβεβαιώσουν στην πράξη τη θεωρία των δύο άκρων.


Τρεις συνιστώσες

Συγκεκριμένα, το σχέδιο, το οποίο επεξεργάστηκε μικρή ομάδα "σκληρών" του Μαξίμου, καλύπτεται "νομικά" από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συγκεκριμενοποιήθηκε ως προς τον ρόλο καθενός σε στενή συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, έχει τρεις συνιστώσες και προβλέπει:

* Τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με την τοξική προπαγάνδα κατά της "αριστερής βίας", την οποία έχει υιοθετήσει πλήρως ο πρωθυπουργός και διακινούν πρωτίστως οι άνθρωποί του. Το γεγονός ότι η σχετική θεωρία δεν περνάει στην κοινή γνώμη, αντί να αποθαρρύνει τους εμπνευστές της, τους ωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε ακόμα μεγαλύτερες ακρότητες και σε προσπάθεια να "αποδείξουν" την ισχύ της αξιοποιώντας κάθε νομιμοφανές ή παράνομο μέσο.

* Τη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφής βία.

* Την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την "αντιεγκληματική" νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά.

Το σύνθημα εφαρμογής του σχεδίου, με το οποίο "παίζουν" εδώ και καιρό τα δυναμικά στηρίγματα του Σαμαρά, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διακηρύσσοντας από την Ουάσιγκτον ότι εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και "η ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από το ΝΑΤΟ, το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μόνο λάθος δεν έκανε χρησιμοποιώντας μια διατύπωση η οποία θέτει "εκτός νόμου" δυνάμεις της Αριστεράς. Ίσα-ίσα, όπως υποστηρίζουν μετριοπαθείς κύκλοι μέσα στη Ν.Δ., ο Σαμαράς έδωσε με τη φράση του αυτή πράσινο φως για να τεθούν σε κίνηση μηχανισμοί και δυνάμεις που εν ονόματι της αποσταθεροποίησης της αντιπολίτευσης απειλούν με γενικότερη αποσταθεροποίηση, η οποία μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες για τη χώρα. Αυτός ακριβώς ο φόβος ήταν και ο λόγος που για πρώτη φορά μια σειρά από στελέχη της Ν.Δ., όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι αντιτάχθηκαν δημόσια στην προπαγάνδα των δύο άκρων. Ενώ επίσης διακινήθηκε, καθόλου τυχαία, η πληροφορία ότι και ο Κώστας Καραμανλής είναι αντίθετος τόσο με το είδος της οξείας επίθεσης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και με όσα υποστηρίζει και συνεπάγεται η θεωρία των δύο άκρων.

Αποκαλυπτικές δηλώσεις

Μια σειρά δηλώσεις ακροδεξιών στελεχών έχουν σκοπό να ανοίξουν το δρόμο στα χειρότερα:

- Η δήλωση Βορίδη ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι στην πολιτική βία «και της Χ.Α και της Άκρας Αριστεράς... και όσοι υποτίμησαν τη δύναμη του κράτους, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι εξετίμησαν λάθος τα δεδομένα».

- Οι δηλώσεις Λαζαρίδη ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου.

- Η δήλωση του φίλου και συμβούλου του πρωθυπουργού, Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος απευθυνόμενος στα «παιδιά της Τσίπρας και Κολλητοί Α.Ε.», αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει «καταστολή της ανομίας και της βίας χωρίς διακρίσεις... με πολιτική αχρωματοψία».

Και οι κοριοί εν δράσει

Η κινητοποίηση των πρωθυπουργικών φίλων δεν έχει μείνει μόνο στην προπαγάνδα, αλλά, σύμφωνα με το «βαθύ λαρύγγι» της ΕΥΠ, ήδη αρκετές μονάδες της εν λόγω υπηρεσίας ασχολούνται με την Αριστερά και ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την κατηγορηματική διάψευση του Ν. Δένδια. Ακόμα πιο αποκαλυπτική είναι η πληροφορία που δε δίστασε να δημοσιοποιήσει ο συνήθως καλά πληροφορημένος για τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών Γιώργος Καρατζαφέρης, ότι εδώ και καιρό παρακολουθούν το τηλέφωνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να «δέσουν» τη σχέση του με το κίνημα στις Σκουριές:

Ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιώτόπουλος, μιλά «στο Κόκκινο» για τις διαρροές στοιχείων απο την ΕΥΠ για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τα ερωτήματα που γεννούνται:

Ενοχοποίηση της Αριστεράς

Αφού δηλαδή «μετασκευάστηκε» το λαϊκό κίνημα στις Σκουριές σε εγκληματική οργάνωση, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται αυτή τη στιγμή ως εγκληματίες είκοσι τρεις κάτοικοι και να είναι προφυλακισμένοι τέσσερις, η προσπάθεια είναι να κατασκευάσουν τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και τον καθοδηγητικό του ρόλο, κατά την παλιά μέθοδο του κομμουνιστικού δακτύλου. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, στο στόχαστρο της ΕΥΠ δεν είναι μόνο βουλευτής της Μακεδονίας αλλά και βουλευτές της Θεσσαλονίκης όπως επίσης και ένας τουλάχιστον βουλευτής του ΚΚΕ και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως καυχώνται άνθρωποι του Σαμαρά και του Δένδια στην ΕΥΠ, η εξάρθρωση του «μαύρου» (Χρυσή Αυγή), είναι πρόβα τζενεράλε για το «συντριπτικό πλήγμα στο κόκκινο», δηλαδή την Αριστερά. Φέρονται να προτείνουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να δημιουργηθεί νομικό πλαίσιο κατηγορίας σε κινήματα όπως αυτό στις Σκουριές. Αν οι διαμαρτυρόμενοι βαφτιστούν εγκληματίες, τότε όχι μόνο θα ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές διαμαρτυρίες αλλά θα αποκτήσει και υπόσταση η θεωρία των δύο άκρων. Δηλαδή, αφού ο τάδε κάτοικος στο Στρατώνι ή την Ιερισσό είναι εγκληματίας, αφού απειλεί την περιουσία επιχειρηματιών, τότε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ, της ΔΗΜΑΡ που μιλάει μαζί του, είναι όσο και ο Μιχαλολιάκος εγκληματίας.

Διαβάστε σχετικά το κύριο άρθρο της «Αυγής»: Συνακροάσεις...  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)