to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 25.11.2021

Πολιτική

Στην Βουλή ο άμεσος κίνδυνος αλλοίωσης του χαρακτήρα ερασιτεχνικής αλιείας και αναψυχής του λιμενίσκου «Αγ. Νικόλαος» στο Κερατσίνι

Ερώτηση προς τους υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα 28 Βουλευτές και Βουλεύτριες αναδεικνύοντας τη δυσάρεστη εντύπωση που προκαλεί η αναφορά στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΟΛΠ ΑΕ, σύμφωνα με την οποία κρίνεται ασυμβίβαστη η εγκατάσταση του λιμενίσκου των ερασιτεχνών αλιέων «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Κερατσινίου με τη θαλάσσια κυκλοφορία.


Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης τον άμεσο κίνδυνο αλλοίωσης από την ΟΛΠ ΑΕ του παραδοσιακού χαρακτήρα και των προβλεπόμενων χρήσεων του Λιμενίσκου των ερασιτεχνών αλιέων «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Κερατσινίου, κατά παράβαση της Σύμβασης Παραχώρησης και της νομοθεσίας.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα 28 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναδεικνύοντας τη δυσάρεστη εντύπωση που προκαλεί η αναφορά στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΟΛΠ ΑΕ, σύμφωνα με την οποία κρίνεται ασυμβίβαστη η εγκατάσταση του λιμενίσκου των ερασιτεχνών αλιέων «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Κερατσινίου με τη θαλάσσια κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ισχύον και εκτεθέν στην ερώτηση ρυθμιστικό πλαίσιο, αυτή η αναφορά της Στρατηγικής Μελέτης του ΟΛΠ, οι προθέσεις της διοίκησης -ως προς το χαρακτήρα και τις χρήσεις για το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου- είναι «ασυμβίβαστες» τόσο με την ελληνική νομοθεσία και τη Σύμβαση Παραχώρησης, όσο και με τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης και του ευρύτερου Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των ερασιτεχνών αλιέων.

Ειδικότερα οι όροι της Παραχώρησης προς το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας -χρονικής διάρκειας 50 ετών- καθορίστηκαν με την με αριθμό 3113.10-12/28289/2018 ΚΥΑ και σύμφωνα με τον 220όρο: «ο όρμος στο λιμανάκι των ερασιτεχνών αλιέων που εμφαίνεται στον Τομέα 20 στο παράρτημα 3.2 στη ΣΠ Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ ΑΕ, θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον ελλιμενισμό μικρών λέμβων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, καθώς και για την εξυπηρέτηση των σχετικών αναγκών τους μη επιτρεπομένης της αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της χρήσης του παραχωρουμένου χώρου».

Τέλος, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί αν προτίθενται να διαφυλάξουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα και τις προβλεπόμενες στη Σύμβαση Παραχώρησης χρήσεις ερασιτεχνικής αλιείας και αναψυχής του λιμενίσκου «ΑΓ. Νικόλαος»στο Κερατσίνι, από τωρινές και μελλοντικές αμφισβητήσεις της ΟΛΠ ΑΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)