to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:31 | 30.06.2022

Πολιτική

Στην Βουλή η επιστολή της ΠΟΕΣ για την συμμετοχή των ΕΔ στα σχέδια έκτακτης ανάγκης της Πολ. Προστασίας

33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναδεικνύουν το ζήτημα που θέτουν οι στρατιωτικοί, αναφορικά με την υπέρβαση των μέχρι τώρα ισχυόντων κανόνων, επιλογή που δύναται να οδηγήσει στη μόνιμη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στον αντιπυρικό σχεδιασμό (δασικές περιπολίες κ.λπ.) και όχι μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης


33 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ως Αναφορά την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, με θέμα, τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας.

Οι Βουλευτές και οι Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναδεικνύουν το ζήτημα που θέτουν οι στρατιωτικοί, αναφορικά με την υπέρβαση των μέχρι τώρα ισχυόντων κανόνων, επιλογή που δύναται να οδηγήσει στη μόνιμη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στον αντιπυρικό σχεδιασμό (δασικές περιπολίες κ.λπ.) και όχι μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μη λαμβάνοντας υπόψη η Πολιτεία στους σχεδιασμούς της, το ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, εμπειρία και τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, όπως και το ότι έχουν οικογένειες, προσωπική ζωή, ανάγκες κ.λπ.

Ζητούν κατ’ επέκταση να τους ενημερώσει ο κ. Υπουργός, σχετικά με την εξασφάλιση της αναγκαίας διαθεσιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην κύρια αποστολή τους, που είναι η άμυνα της χώρας. Τέλος, ζητούν απαντήσεις σχετικά με την ισότιμη αντιμετώπιση των στρατιωτικών σε όλα τα θέματα εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και στην απλοποίηση των διαδικασιών αποζημίωσής τους, ζητήματα που αποτελούν πάγια και διαρκή αιτήματα της Π.Ο.Ε.Σ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)