to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 12.07.2022

Πολιτική

Στην Βουλή η αδιαφανής διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης του κ. Γιασάμ

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κ. Ζαχαριάδης, τονίζει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ότι όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν πρόκειται για ένα ακόμη διοικητικό, οικονομικό και θεσμικό σκάνδαλο της ημερήσιας διάταξης αυτής της κυβέρνησης, αλλά, δυστυχώς, για ένα σκάνδαλο με εθνικές διαστάσεις.


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Προς τους Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργό Οικονομικών, Υπουργό Υγείας και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά με την υπόθεση τιμητικής πολιτογράφησης του κ.  Γιασάμ.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν πρόκειται για ένα ακόμη διοικητικό, οικονομικό και θεσμικό σκάνδαλο της ημερήσιας διάταξης αυτής της κυβέρνησης, αλλά, δυστυχώς, για ένα σκάνδαλο με εθνικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά  εν λόγω αλλοδαπός φέρεται να υπέβαλε δωρεές σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του ελληνικού κράτους, περιλαμβανομένης της Μητρόπολης Πειραιώς και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού ενώ την συστατική επιστολή για τον εν λόγω κύριο φέρεται να κατέθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης  η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε αποδοχή αρχικά και αμέσως μετά ανάκληση δωρεάς που φέρεται να προσέφερε το εν λόγω πρόσωπο,

Ο Βουλευτής αιτείται

  1. Τη συστατική επιστολή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
  2. Την τυχόν έγγραφη ενημέρωση του Υπουργού Υγείας προς τον Υπουργό Εσωτερικών στην οποία αναφέρεται ότι ο εν λόγω κύριος  συνέβαλε στην αποτροπή κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  3. Την επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς.
  4. Τα κατά νόμο διοικητικά έγγραφα αποδοχής των δωρεών (αποφάσεις, αλληλογραφία κ.λπ.) σε όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου στα οποία φέρεται να προσέφερε τις δωρεές καθώς και κάθε σχετικό παραστατικό.
  5. Τις επικοινωνίες του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το εν λόγω πρόσωπο με τις οποίες συμφωνήθηκε η χορήγηση της συστατικής επιστολής.
  6. Την εσωτερική αλληλογραφία που οδήγησε στην ανάκληση της αποδοχής δωρεάς του συγκεκριμένου προς την Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά, η ερώτηση του Κ. Ζαχαριάδη εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)