to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 26.08.2021

Διεθνή

Στην τελική ευθεία οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία: Τριμερής η μάχη υποστηρίζει η υποψήφια των Πρασίνων

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία του κόμματός της ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, παρά την δημοσκοπική του πτώση και κάνει λόγο για μάχη τριών κομμάτων.


«Η προηγούμενη προεκλογική μάχη των δύο μεγάλων κομμάτων (Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών) έχει πλέον μετατραπεί σε μια τριμερή μάχη, κάτι που την καθιστά ακόμη πιο συναρπαστική. Τρία δημοκρατικά κόμματα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Είμαι αισιόδοξη για την πορεία του κόμματός μου», δήλωσε η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ σήμερα στο περιθώριο μιας προεκλογικής εμφάνισής της στο Κίελο.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν από το Σάββατο και μετά, οι Πράσινοι καταλαμβάνουν όμως μόνο την τρίτη θέση μετά τους Χριστιανδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές ( CDU / CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 17% έως 18%. «Αυτές οι τελευταίες εβδομάδες των ομοσπονδιακών εκλογών θα είναι απίστευτα συναρπαστικές. Το ερώτημα είναι εάν μετά τις εκλογές θα είναι δυνατός ένας συνασπισμός δύο κομμάτων ή εάν θα είναι απαραίτητος ο σχηματισμός τρικομματικού συνασπισμού. Εμείς υποστηρίζουμε μια ανανέωση, άλλοι υποστηρίζουν μάλλον ένα status quo και την συνέχιση της κατάστασης ως έχει. Οι Πράσινοι θέλουν να αναλάβουν ευθύνες από ηγετική θέση», τόνισε η Μπέρμποκ.

«Είναι αναγκαίες οι επενδύσεις στο μέλλον. Ας βρούμε τα απαραίτητα κονδύλια διευρύνοντας το φρένο χρέους, έτσι ώστε οι γέφυρες, και οι εγκαταστάσεις των σχολείων και της υγείας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών στο μέλλον και να μην συνεχίσουν να είναι προβληματικές», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)